Hírek

2017.02.15. 19:31

Továbbra is Baán Istvánné vezeti a nyugdíjasokat

Pápa – Egyhangú szavazással újraválasztották a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete hattagú vezető bizottságát, így változatlan formában működik tovább városunk legnagyobb civil szervezete.

Laskovics Márió

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete szerda délután tartotta éves beszámolóját és vezetőségválasztó közgyűlését a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színháztermében. Az eseményen Baán Istvánné egyesületi elnök 2016. évi szakmai beszámolóját követően a megjelent 267 egyesületi tag egyöntetűen elfogadta a 2016-os pénzügyi beszámolót, az ellenőrző bizottság beszámolóját, illetve a 2017-es munkatervet is.

A közgyűlés végén pedig a három fős jelölőbizottság javaslatai alapján egyhangúlag újraválasztották a jelenlegi vezetőséget, akik valamennyien elvállalták a tisztséget, így a következő négy évben az egyesület elnöke továbbra is Baán Istvánné, a titkár Kereszt Józsefné, a gazdasági felelős Bolla Miklósné, a programszervező Puskásné Tófeji Valéria, a szociális ügyintéző Riba János, a média felelős Németh Sándor lesz.

Baán Éva, a 2009 óta regnáló, s most ismét újraválasztott egyesületi elnök részletekbe menően számolt be a 2016-os évről

A JMSZK-ban tizedik éve közérdekű önkéntesként dolgozó Baán Istvánné a szavazás menetéről elmondta, hogy a jelölőbizottság a résztvevőknek beérkezéskor kiosztotta a jelölésre szolgáló lapokat, amelyen a hat vezetőségi tag nevei voltak feltüntetve, de bárkit lehetett javasolni.

- Mindig jó visszajelzéseket kapok a munkámról. Vannak persze problémák, de azokat meg kell oldani, nem riadok vissza tőlük. Szeretem, ha a tagok elmondják a kritikájukat is, mert abból lehet építkezni, előre lépni. Szeretnék mindig újítani valamit. Azért vettem fel a kapcsolatot külföldi nyugdíjas egyesületekkel, klubokkal, hogy az ott szerzett tapasztalatokat hasznosíthassuk Pápán is – közölte a 2009 óta regnáló, s most ismét újraválasztott elnök.

Elnöksége óta a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete taglétszáma 320 főről 2016 év végére 660 főre duzzadt. Döntése alapján az egyesület programjain ezentúl csak a tagok vehetnek részt. 2017-ben a tagok 1200 forint éves tagdíjat fizetnek, amelyből ezer forintot karácsony előtt visszakapnak vásárlási utalvány formájában, a fennmaradó összeget pedig az egyesület költségeire fordítják. Ősz óta saját honlappal is rendelkezik az egyesület – hallhattuk a 2016-os szakmai beszámolóban.

A közgyűlés műsorvezetője Puskásné Tófeji Valéria programfelelős, az irodalmi színpad vezetője volt

- A 2017-es évet is a korábbiakhoz hasonlóan terveztük, de vannak új elképzeléseink is. A Sportcsarnokban március 4-én megrendezendő nőnapunkra a felvidéki Ógyalla nyugdíjas klubjából 50 fő vendéget várunk. Nagyon készülünk rá, mert mi tavaly ősszel éreztük jól magunkat náluk.

A közgyűlés elején egyperces néma felállással adóztak a tavaly elhunyt tagok emlékének

Majálisunkat idén Huszárokelőpusztára tervezzük, tagjaink igénye szerint kirándulást is szervezünk. A legnagyobb idei, egész napos rendezvényünk a fennállásunk 25. évfordulójának megünneplése lesz az Idősek napjához kapcsolódva, amire külföldi vendégeket is várunk Schwetzingenből, Sepsiszentgyörgyről és Ógyalláról.

Nyilván sok előkészítés előzi meg ezeket a programokat, de a vezetőség éppen ezért munkálkodik - ismertette az egyesület közeljövőbeli terveit Baán Istvánné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!