Hírek

2017.07.19. 14:05

Tovább épül-szépül a felsőörsi óvoda

FELSŐÖRS A Miske Óvoda az egyre növekvő helyi igényeknek megfelelően folyamatosan fejlődik. A legutóbbi, igen látványos és hasznos fejlesztések - a harmadik csoportnak helyet adó szárny megépítése és a napelemek telepítése után - most a régi épületrész felújítását végzik.

Szendi Péter

Szabó Balázs polgármester kifejtette, Kontrát Károly országgyűlési képviselő közbenjárásának, valamint egy 2015-ös év végi kormányhatározatnak köszönhetően idén mintegy 28 millió forint kormányzati támogatásból meg-újulhat az óvoda 18-19. században épült régi szárnya.

Megtudtuk, a beruházás tartalmazza a tető héjazatának teljes cseréjét, hőszigeteléssel, bádogozással, illetve a villámhárítóval együtt. Emellett a tíz darab régi ablakot újak váltják fel, míg a földszinti vizesedés megelőzését külső dréncsövezés kiépítésével teszik rendbe. A felújítást tudatosan úgy időzítették a nyári időszakra, hogy az a lehető legkevesebb fennakadást okozzon az óvoda megszokott, biztonságot nyújtó életében.

Szabó Balázs polgármester és Nagy Zsuzsanna óvodavezető a felújítás alatt álló épület előtt
Fotó: Szendi Péter

- Bízunk abban, hogy szeptemberben már egy megújult, szebb, modernebb és energiatakarékosabb óvoda-épülettel várhatjuk új és jelenlegi óvodásainkat - zárta a település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!