Hírek

2015.06.03. 17:06

Törődés, odafigyelés - A Zonta klub és a Lovassy gimnázium tanulói közösen önkénteskedtek

Veszprém - A Zonta klub elkötelezettségének megfelelően a művészetek támogatásán túl, fontos feladatnak tartja a törődést, gondoskodást, odafigyelést a társadalom azon tagjai iránt, akik szociális vagy más okokból segítségre szorulnak.

Kassai Zsigmond

Ennek jegyében sporteszközöket, rollereket, labdákat, ugróköteleket, gimnasztikai labdákat, dobókockákat és mágneses játékokat adtak át a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak a Zonta klub vezetői. A játékok vásárlásához szükséges összeget a klub pályázati forrásból nyerte el.

A pályázathoz kapcsolódóan a húszéves Zonta klub és a Lovassy gimnázium tanulói közös önkéntes munkával segítették a Bárczi iskola tanulóit. A bárczis diákok egyből birtokba is vették az eszközöket az intézmény udvarán, mivel az átadás mellé sportversenyt is szerveztek számukra. Volt többek között medicinlabda tartás és rollerverseny is.

A diákok egyből birtokba is vették az eszközöket az intézmény udvarán, mivel az átadás mellé sportversenyt is szerveztek számukra. Fotó: Penovác Károly

- A Bárczi iskolával évek óta tartó segítő kapcsolatunk miatt adott volt, hogy pályázati forrásból finanszírozott programot a Lovassy gimnázium tanulóival együtt valósítjuk meg - nyilatkozta Sulákné Hontai Mária, a Zonta klub Veszprém soros elnöke.

Lapunknak elmondta, azért tartották különösen fontosnak bevonni a gimnázium tanulóit az önkéntes munkába, hogy a diákok már fiatal korukban találkozzanak ilyen élethelyzettel, hogy ne csak külső passzív szemlélőként nézzék azt, hanem segítő önkéntes munkával átérezzék a felelősséget másokért. Így az számukra nem pusztán feladatként, hanem örömforrásként is szolgálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!