Hírek

2016.10.19. 15:22

Többe kerülhet a vendégeknek a balatonfűzfői szállás

Balatonfűzfő – A városgondnokság megszüntetéséről és az idegenforgalmi adó emeléséről is döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Marton Attila

A Fűzfői Vagyonkezelő Kft. látja el ezentúl a Városgondnokság feladatait, így az önkormányzati vagyongazdálkodás, valamint a strandok és a sportszálló üzemeltetése mellett a városüzemeltetési – például utak és zöldfelületek kezelése, zöldhulladék begyűjtése – feladatokat is a társaság végzi. A korábban a vagyonkezelő rendelkezésére bocsátott ötmillió forint után ugyanekkora összeggel növelte a társaság rendelkezésre álló hitelkeretét a testület, amelyből a cég a városüzemeltetési feladatokhoz szükséges eszközöket – fülkés traktor, lombszívó – vásárol. A társaságnak 2017 novemberéig kell visszafizetnie a kölcsönt.

A képviselők döntése értelmében együttműködési megállapodást köthet az önkormányzat és a Balaton Keleti Kapuja TDM-szervezet, a megállapodás egy évre szól.

Megemeli 2017-től az idegenforgalmi adó mértékét az önkormányzat, az eddigi 400 forint helyett 450 forintot kell fizetnie vendégenként és éjszakánként a szállásadóknak. Ötmillió forintra pályázik az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökséghez a város sport és turisztikai fejlesztési koncepciójának elkészítéséhez. A képviselők arról is döntöttek, négyszázezer forint támogatási kölcsönt biztosít az önkormányzat a Fűzfői Atlétikai Klub kosárlabda szakosztályának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!