Több parkolójuk is lehet - Sümeg nagy részén még nincs megoldva a csapadékvíz-elvezetés

2017. június 15., 07:00 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
SÜMEG - A városban kiemelt fontosságú a csapadékvíz kordában tartása, de az utcák 90 százalékán hiányzik a fedett esővízcsatorna, nyitott árkok vannak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ez azért is rossz megoldás, mert nehezebb parkolóhelyeket kialakítani, márpedig főként a városközpontban vannak kaotikus állapotok a pénteki piacnapokon.

Az Árpád utcában a megoldáshoz most 78 milliós támogatást kapott a város, ennek köszönhetően első körben a Ramassetter iskola előtti, nagyjából háromszáz méteres szakaszon készül el az összegből a kivitelezés a szükséges átemelőkkel és egyebekkel.


Az Árpád utca csatornázására pályázati támogatást kapott a város 		Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szomszédos Petőfi utcai csatornázásra 199 milliós támogatást remél a közeljövőben a város. Az összegből a várva várt városközponti körforgalom is elkészülhet, de kerékpárút kivitelezése ugyancsak szerepel a tervek között. Egy másik főteret is szeretne kialakítani a városvezetés, valamint a Petőfi utcában egy park készül a régi jéggyárnál.

A korábbi óvoda épületétől lefelé, a városközpont felé pedig befedik az árkokat, és azzal végre megoldódnak azon a területen is a parkolási nehézségek.

A zöld város II. projekt kapcsolódna a tervek szerint a jövőben belvárosi korszerűsítésekhez, ehhez újabb pályázatot adnak majd be. Annak keretében a Flórián téren, a Béke téren, valamint a kórház közelében kellene felújításokat végezni, árkokat befedni, valamint még további parkolókat kialakítani a forgalmas autóbusz-pályaudvar, a városháza, valamint a kórház közelsége miatt is.

A munkához a város szülötte és támogatója, a divattervező Zoób Kati is segítséget ígért, több használható ötlete van például a Flórián tér átalakítására, hogy az a jövőben egy kellemes, mediterrán hangulatú pontja legyen Sümegnek.

A belvárosban a Hétvezér téren az Afrikárium átalakítása és az épület bővítése ugyancsak a közeljövő tervei között szerepel, továbbá az épületbe vinnék a Kocsis Lajos-féle értékes geológiai gyűjteményt a Kisfaludy-emlékházból. Az emlékházat pedig a városvezetés szeret-né a jövőben csak a városhoz kötődő Kisfaludy család emlékének szentelni.

Tóth B. Zsuzsa

2017. június 15., 07:00 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...