Hírek

2015.05.01. 14:47

Több mint hétszáz ballagó diák búcsúzott közösen az iskolapadtól Pápán

Pápa - A település hat középiskolájának 34 végzős osztályából 723 ballagó diák búcsúzott el pénteken alma materétől, majd sétált végig a belváros utcáin, hogy az Esterházy-kastély mögötti szabadtéri színpadon közösen ünnepeljék meg az emlékezetes napot.

Polgár Tibor

Az énekkel, verssel és néptánccal színesített városi, központi ballagási rendezvényen Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója mondott ünnepi beszédet. – Ez talán az első igazi búcsú életetekben. Talán több is ennél: hiszen ez a nap, ez az alkalom egy olyan életszakasz kapuja, amelyet felnőttkornak szokás nevezni, amelyben az egyént most minősítik először komolyan. Ám innentől fogva folyamatosan minősítik, és ez a minősítés meghatározhat minden további közeli, illetve távoli próbatételt – mutatott rá a tankerület-igazgató. – Éljük meg a búcsúzás idejét, s a könnyeket letörölve, a múltból építkezve és lélekben megerősödve mehetünk tovább – fogalmazott.

Egyházi Andrea kiemelte, a ballagó diákok útja immár másfelé kanyarog, ez az út pedig új titkokat, új útitársakat tartogat. – Azt mondják, a jó vándornak legalább három erénnyel kell rendelkeznie. Bölcsességgel, hogy meglássa a kínálkozó lehetőségeket. Bátorsággal, hogy e lehetőségeket kihasználja. Továbbá eltökéltséggel, hogy kitartson e lehetőségek mellett – fűzte hozzá.

A végzős diákok nevében Németh Vivien, a Pápai Gazdasági Szakközépiskola tanulója köszönt el az iskolapadtól, aki beszédében a ballagást olyan ünnepnek nevezte, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés, a búcsú, az útra hívás, és az új iránti kíváncsiság. Legvégül pedig diáktársai nevében is köszönetet mondott a szüleiknek és pedagógusaiknak, hogy eljuthattak eddig a napig.

A városi ballagás kiemelt eseményeként Unger Tamás alpolgármestere felnőtt pápai polgárrá fogadta a ballagókat. Ezt szimbolizálva a városvezető emléklapot, illetve a város címerével díszített láncot nyújtott át Kertész Rékának, a Pápai Gazdasági Szakközépiskola diákjának és Vörös-Torma Csabának, a Türr István Gimnázium tanulójának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!