Hírek

2015.10.02. 08:47

Több mint egymillió forintot vitt el munkahelyéről

A megalapozott gyanú szerint meglopta munkaadóját, majd a pénzből munkatársának is juttatott egy Pápa környéki településen élő férfi.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 39 éves S. Z. 2015. július 25-én napközben engedély nélkül magához vette ugodi munkahelye irodájának kulcsát. A helyiségből ezután elvitte az ott tartott lemezkazettát, a benne tárolt több mint másfélmillió forinttal. Távozását követően az iroda ajtaját bezárta, majd a kulcsot az eredeti helyére visszatette. S.Z. a vele egy munkahelyen dolgozó falubelijének, a 49 éves H. K.-nak még aznap többszázezer forintot átadott. A megmaradt pénz egy részét a következő napokban elköltötte illetve közel egymillió forintot faluja közelében elásott. Ezt később a nyomozók megtalálták és visszaadták jogos tulajdonosának.

Az S. Z. ellen lopás bűntett, míg H. K. ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást a pápai rendőrök a napokban befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!