Hírek

2017.01.31. 19:20

Több ezren sportoltak a befagyott tavon

Balatonalmádi - Számos izgalmas programmal várták az érdeklődőket hétvégén a Wesselényi strand jegén.

Marton Attila

A látogatók száma a korábbi hétvégéhez hasonlóan ezúttal is több ezer volt mindkét nap, a tó sportolásra alkalmas jegén a legtöbben ezúttal is a korcsolyázást választották. A jég vastagsága a part közelében megközelítette a 30 centimétert, de több száz méterrel beljebb is biztonságos volt a felület.

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár és a Balatonalmádi Városgondnokság szervezésében ismét kijelöltek egy ezer négyzetméteres területet a strand keleti részén, ahol szombaton és vasárnap napközben számos sorversenyt rendeztek. A feladatok között szerepelt többek között kötélhúzás, váltó- és gyorsasági verseny, valamint célba dobás is.

Cittel Gergely és családja korcsolyán, szánkón és babakocsival siklott a jégen. Több ezren látogattak a Wesselényi strandra Fotó: Novák Béla

A hangszórókból ezúttal is zene szólt, így megtartották a nagy népszerűségnek örvendő jéglimbót, a mulatságot ismét Tari Tibor moderálta. A strandra több helyi vállalkozó kitelepült és büfét üzemeltetett, így forró teát, forralt bort és némi ropogtatnivalót is magukhoz vehettek a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!