Hírek

2015.08.25. 16:51

Több ezer katona érkezik

Megyei körkép – Két nemzetközi gyakorlatot is rendeznek szeptemberben Veszprém megye lőterein több ezer hazai és külföldi katona részvételével.

Szabó Péter Dániel

Szeptember 7-én indul pápai központtal az Összhaderőnemi Személyi Mentés Egységesítési Képzés, amelynek során a résztvevő 10 nemzet katonái a szaktárca tájékoztatása szerint bajba jutott légijármű személyzetek és utasok, valamint elszigetelődött személyek felkutatását és mentését gyakorolják.

Nagy zajhatással járó katonai gyakorlatok indulnak szeptemberben megyénk lőterein
Fotó: Balogh Ákos

A gyakorlat megyénk összes lőterét érinti, igazán nagy zajhatással járó légierős műveletekre a lőtéri értesítő szerint szeptember 14. és 18. között, illetve 21-én és 22-én  kell számítani Gyulafirátót, Hajmáskér és Öskü térségében, de katonai tevékenységgel egészen október végéig számolni kell a lőtereken.

A szintén szeptemberben induló Brave Warrior 2015 gyakorlaton mintegy kétezer hazai és külföldi katona vesz részt. A fő mozzanat az MH 5. Bocskai István Lövészdandárra épülő zászlóalj harccsoport harci képességének ellenőrzése lesz. Nagy zajhatással járó tüzérségi lövészetre szeptember 15-18. között lehet számítani Hajmáskér és Öskü térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!