Hírek

2017.03.15. 12:55

Térzene mézeskaláccsal - Családi nap Veszprémben március 15-én

Veszprém – Zenés programmal indult és zárult a Laczkó Dezső Múzeum hagyományos ünnepi programsorozata. A családi nap idén is sok látogatót vonzott.

Kutasi Zsófia

A Laczkó Dezső Múzeum a hagyományokhoz híven, idén is kulturális és kézműves programokkal várta az ünnepelni vágyókat március 15-én, szerdán. Többek között változatos családi programok, szaktárlatvezetés fogadta az érdeklődőket.

- Immár évtizedek óta rendezünk március 15-én családi programot. Idén is nagy figyelmet fordítottunk a városi program összeállítására. Két éve némileg változtattunk, azóta kibővítettük a játszóház kínálatot. Az a tapasztalatunk, hogy nagy az érdeklődés a rendezvény iránt, ezúttal is szép számmal érkeztek a látogatók – nyilatkozta S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

Hagyományosan zenével nyitotta meg a napot a múzeum: a múzeumlépcsőn a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar térzenével kezdett.

A gyerekeknek a Szarvaskör Egyesület tartott kézműves foglalkozást, mely során az ünnephez kapcsolódó tárgyakat lehet készíteni; zászlókat, nemzeti színű kötelet, de készült mézeskalács lovacska is. A kicsik a népi kismesterségeket is kipróbálhatták a foglalkozásokon. Az Étel/Élet gasztronómiai kiállításban tárlatvezetésen a reformkori étkezésről, annak kultúrájáról beszélt a kurátor, Kákonyi Anna muzeológus. Fellépett a Veszprémi Egyetemi Színpad, és a Táborállás Daloskör.

A Laczkó Dezső Múzeum, a Bakonyi Ház, a Tűztorony, a Hősök Kapuja Látogatóközpont ingyenesen volt látogatható a nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!