Hírek

2017.07.21. 07:04

Terrorcselekmény előkészítésével is meggyanúsítanák a Teréz körúti robbantót

Két hónappal meghosszabbították a Teréz körúti robbantás ügyé­ben folyó nyomozás határidejét, mivel újabb bűncselekménnyel is meg akarják gyanúsítani P. Lászlót. A robbantást beismerő férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról ma döntenek.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) két hónappal, szeptember 24-ig meghosszabbította a vizsgálat határidejét - adja hírül a Magyar Idők. A hosszabbítást azzal indokolták, hogy további – nem publikus – nyomozati cselekményeket végeznek el ebben a két hónapban.

A KNYF indítványozta P. László gyanúsított előzetes letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását is, mivel álláspontjuk szerint fennáll a terhelt szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A nyomozási bíró ma délelőtt dönt, hogy meghosszabbítja-e a letartóztatást a robbantást egyébként részletesen beismerő P. Lászlóval szemben.

A 25 éves P. Lászlót előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják – egyelőre. A Magyar Idők információi szerint ugyanis a nyomozás meghosszabbítását azért rendelte el a KNYF, mert a gyanúsítás kiterjesztését fontolgatják: nem zárható ki, hogy P. Lászlót meggyanúsítják terrorcselekmény előkészületével is.

A Magyar Idők cikke részletesen beszámol P. László kihallgatásáról, illetve arról is, hogy miért fogják a gyanúsított ismételt elmeorvosi vizsgálatát kérni.

Korábbi írásaink az ügyről:

https://www.zaol.hu/belfold/orszagos-rendorfokapitany-robbantas-tortent-a-fovarosi-terez-koruton-tizmillios-nyomravezetoi-dij-1791027

https://www.zaol.hu/hirek/elfoghattak-a-terez-koruti-robbantot-keszthelyen-felvonult-a-tek-1795708

https://www.zaol.hu/hirek/nem-tudom-elkepzelni-hogy-a-fiam-kovette-el-a-tettet-mondta-a-robbantassal-gyanusitott-ferfi-edesapja-1796004

https://www.zaol.hu/belfold/terez-korut-robbantas-gyanusitott-zarka-cella-elmeallapot-1831670

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!