Hírek

2016.09.19. 18:20

Természetes anyagokból készült munkák

Az embert a természet részeként ábrázolja portréin Lukács Ildikó, akinek első önálló kiállítása nyílt meg a Békefi Antal Városi Könyvtár klubtermében.

Kutasi Zsófia

- Szerettem volna egy olyan kiállítást hozni Zircre, ami bemutatja azt az utat, amit a középiskolától kezdve jártam be - mondta Lukács Ildikó. A fiatal alkotó azt is elmondta, a portrékészítés mindennap foglalkoztatja.

- Számomra a portré azért fontos, mert úgy érzem, minden benne van. A művész ennek köszönhetően mindig visszatérhet az önreflexióra, arra a kérdésre, hogy kik vagyunk ebben a világban? - tette hozzá.

A természetes anyagokból készült munkáival azt is üzeni a nézőknek, hogy az ember a természet része.

Lukács Ildikó festőművész szerint az ember a természet része
Fotó: Kutasi Zsófia

Több önarckép is látható a művek között, melyeket többféle technikával készített az alkotó; található köztük tollrajz, szénrajz, olajfestmény, virágokból, szénből készült kollázs, monotípia, valamint egy vegyes technikával készített anyagkísérlet.

Zircre visszatért Ildikó, hiszen, mint mondta, itt kezdett el portrékészítést tanulni. A portrék mellett érdeklik még az ember belső világát, ember-természet viszonyát, a hagyományokat, népművészetet bemutató témák.

A várpalotai születésű, Veszprémben élő, huszonöt éves Lukács Ildikó a zirci III. Béla Gimnázium, Művésze-
ti Szakközépiskola tanulója volt, majd a Pécsi Tudományegyetemen végzett festőművész szakon. Jelenleg tervezőként dolgozik, de igyekszik a festészetre is minél több időt fordítani.

Sudár Péter festőművész, Ildikó egykori tanára méltatta a fiatal művészt. Elmondta, lenyűgözte az a fejlődés, melyet Ildikó a portrékészítés terén járt be. Rohamosan fejlődött, mára mestere lett ennek a területnek.

A kiállítás október végéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!