Hírek

2016.07.02. 16:46

Telt ház a strandokon, lassú a haladás az utakon

Balatonalmádi - A pénztárzárás előtt fél órával is hosszú sor várakozott a bejutásra a balatonalmádi nagy strandon.

B. Virág Rita

A szombati fantasztikus nyári időben szinte valamennyi tóparti strandon kitehették volna a megtelt táblát. Tudósítóink Alsóörsön és Balatonalmádiban is hatalmas tömeggel találkoztak.

Alsóörsön kora délutánra már talpalattnyi hely sem maradt, úgy kellett vadászni a szabad fekvőhelyekre. Almádiban is hasonló volt a helyzet, itt ráadásul még kora este is kisebb tömeg várt arra, hogy bejusson a fürdőhelyre. A pénztárok előtt még este fél hétkor is hosszú sorok kígyóztak. A büfékben szinte egész nap megállás nélkül pörögtek.

A víz hőmérséklete nagyon kellemes, így nem csoda, hogy az ember ki se kívánkozott a partra. A kisgyerekes családok többsége a homokos partszakaszt vette be, itt az iszapban ügyes várak, mini víztározók, torták épültek. A kicsik nagyon élvezték a pancsolást, ahogy a felnőttek is.

Az úszni vágyóknak sem kellett csalódni, nem akadtak fenn nagyobb hullámokon, a szinte tükörsima vízfelület ideális volt a sportolásra is.

Viszont a hazafele tartóknak nem árt egy kis türelem, ugyanis a 73-es tóparti útszakaszon lassú a forgalom, de egyelőre dugó még nem alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!