Hírek

2017.02.16. 20:43

Telefonos csalások

Pápa - Az elmúlt időszakban elszaporodtak a telefonon keresztül elkövetett csalások.

Ezek megelőzése érdekében a Pápai Rend-őrkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét.A svindlerek többnyire telefonszolgáltató munkatársaként hívják fel áldozataikat. Esetenként nyereményről adnak tájékoztatást és egy közeli bankjegykiadó-automatához irányítják a sértettet, ahol valójában egy megadott telefonszámra különböző pénzösszegek feltöltését kérik tőle arra hivatkozva, hogy így juthat csak a nyereményéhez.

Előfordul továbbá, hogy telefonszolgáltató alkalmazottjaként mutatkoznak be és azt állítják, hogy rendszerleállás történt a szolgáltatónál. A csalók sms üzenetben ellenőrző kód küldését kérik, amelynek tartalmát ők diktálják le. A kód valójában egy telefonszám és egy összeg, így az sms elküldésével, majd az érkező sms jóváhagyásával egy idegen telefont tölt fel az előfizetéssel rendelkező sértett, amivel telefonszámláját megterheli.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a hasonló jellegű telefonhívásokat fenntartással kell kezelni, annak ellenére, hogy az elkövetők előadása rendkívül meggyőző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!