Hírek

2017.03.08. 19:15

A megye általános és középiskoláinak tanulói is sikeresen szerepeltek a matekversenyen

A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a Lovassy László Gimnázium és a Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium lettek a legeredményesebb iskolák a matematikaversenyen.

Balla Emőke

Az ország 67 ezer diákja vett részt a kecskeméti Mategye Alapítvány által szervezett Zrínyi Ilona matematikaversenyen. A megyében 10 helyszínen, 1310 diák vett részt, a másodiktól a tizenkettedik évfolyamig, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára, a verseny megyei szervezője.

A csapatban első helyezett lett második, harmadik, ötödik, hatodik, hetedik és nyolcadik évfolyamon a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, negyedik évfolyamon a balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola, a kilencedik, tizedik, tizenegyedik és tizenkettedik évfolyamon a Lovassy László Gimnázium. A szakközépiskolások között az egyéni verseny legjobbja a kilencedikes Rompos Ádám, a tizedikes Kerekes Bálint (Ipari Szakgimnázium), a tizengyedikes Nagy Viktória (Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium) és a tizenkettedikes Hajdu Norbert (Pápai Közgazdasági Szakgimnázium). A gimnazisták között első lett a kilencedikes Kadem Aziz, a tizedikes Pituk Gábor, a tizen-egyedikes Radnai Bálint és a tizenkettedikes Stark Patrí-cia (valamannyien a Lovassy László Gimnázium tanulói.)

A Zrínyi Ilona matematikaverseny ötödik osztályos nyertes csapata az eredményhirdetésen. A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai: Engi Lilien, Bálint Balázs és Hanisch Hanna
Fotó: Pesthy Márton

Az általános iskolások egyéni versenyét a másodikos Morvai Anna (Kossuth iskola), a harmadikos Bors Ádám (Kossuth iskola), a negyedikes Körmendi György Imre (almádi Györgyi Dénes Általános Iskola), az ötödikes Fogarassy Kristóf (Rózsa Úti Általános Iskola), a hatodikos Morvai Levente (Kossuth iskola), a hetedikes Czövek Gréta (Kossuth iskola) és a nyolcadikos Balogh Benjámin (Deák Ferenc Általános Iskola) nyerte.

A legeredményesebb általános iskola a Kossuth, a közép-dunántúli régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma a Lovassy, a legeredményesebb szakközépiskola a Közgazdasági és Köz-igazgatási Szakgimnázium.

A legsikeresebb versenyzők az áprilisi debreceni döntőben bizonyíthatják tu-dásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!