Hírek

2017.06.05. 14:35

Tehetségeket nevelnek - Idős, elköszönő, új pedagógusoknak szólt a köszöntő

TAPOLCA - Önök vállalják a lehetetlennek tűnő feladatokat, ha sokszor úgy is tűnik, hogy rendkívül alacsony az anyagi elismerés és az iskola állapotán is javítani kellene. Önöknek köszönhetően tehetségek kerülnek ki az intézményekből, ez jelenti a hivatást.

Tóth B. Zsuzsa

Így fogalmazott a Tamási Áron Művelődési Központban rendezett pedagógusnapi ünnepségen Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete Országos elnöke.

- Nagyon fontos, hogy elismerjük azok munkáját, akik ellenszolgáltatás nélkül, sokszor a kudarcot is vállalva, rendületlen hittel tevékenykednek szakszervezetünkben. Ma különösen nehéz a munkájuk, amely valóságos misszió. Olyan szolgálat, amelyhez töretlen hitre van szükség - mondta az elnök. Dobó Zoltán polgármester arról beszélt, hogy sok munka, eredmény és nehézség jellemzi a pedagógusok munkáját. - Ahhoz, hogy valaki végigjárja azt az utat, amit a családja vagy önök szánnak neki, ahhoz sok útravalóra és támogatásra van szüksége.

 

- A mi kis városunk egységes közössége, a hagyományokhoz való ragaszkodása segít az innen indulóknak a boldogulásban. A Tapolcáról elszármazottak sikerei is bizonyítják ezt - mondta a polgármester. Az ünnepségen aranydiplomát vehetett át Lukács Tiborné, Farkas Gyuláné és Farkas Gyula. Gyémántdiplomát Kiss Horváth Domonkosné és Tóth Béla kapott, rubindiplomát György Elemérné. A szakszervezeti munkáért Eötvös József em-lékérmet vehetett át Hepp Tamásné, Eichingerné Sümegi Anna és Sipkovics Károlyné. A helyi óvodákból nyugdíjba vonult kollégák köszöntése során Sipkovics Károlynét, Csizmadiáné Szabó Terézt és Süle Attilát üdvözölték. Az iskolákból nyugdíjba vonuló Búvári Beatrix, Kocsis Béláné, Radics Szilvia, Csipszerné Hivekovics Valéria, Balassa Lászlóné, Eichingerné Sümegi Anna, Keszler József, Keszler Józsefné, Horváthné Kiss Marietta, Nagyné Szabó Cecílis, Szöllősi Károlyné, Legeza Magdolna, Bánhegyiné Albis Zsuzsanna számára ugyancsak szólt a köszöntő, miként a Wass Albert Könyvtár és Múzeumtól búcsúzó Benácsné Markos Etelka számára szintén. A nemesgulácsi Napsugár Óvodából Barcza Tamásnét búcsúztatták. Pályakezdőként köszöntötték a könyvtár dolgozóját, Kratafila Esztert, az iskolák dolgozói közül Juhász Mártát és az óvodai dolgozók közül Pajor Anitát, Krámli Beátát és Pósza Ramónát. Rig Lajos országgyűlési képviselő pohárköszöntőjében méltatta a pedagógusok erőfeszítéseit. Az ünnepségen Babos Lajos és Őri Jenő közreműködött zenével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!