Hírek

2017.08.02. 17:16

Találkozóval erősítették az összetartozásukat

Balatonakarattya – Összejövetelt rendezett a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete a szervezet tagjainak a helyi honvédüdülőben.

Marton Attila

A mozgássérültek napját minden évben megrendezik, ilyenkor a szervezet tagjai kötetlenül beszélgethetnek egymással.

Hegedűs Józsefné, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének elnöke megnyitójában kiemelte, a rendezvény jelentősége, hogy a megyében működő kilenc csoport tagjai találkozhatnak egymással. Hozzátette, az egyesület idén is megszervezi szeptemberben a Fogyatékkal élők kulturális fesztiválját Balatonfűzfőn, valamint terveikben szüreti bál megrendezése is szerepel.

Hegedüs Lajos, a Mozgássérültek Somogy megyei Egyesületének elnöke köszöntőjében arról beszélt, a rendezvény erősíti a szervezet tagjainak összetartozását. Megjegyezte, a hétköznapokban igyekeznek bizonyítani, hogy ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak, mint bárki más. A rendezvény résztvevőit Marton Béla balatonfűzfői és Tömör István balatonkenesei polgármester is köszöntötték.

A hagyományoknak megfelelően a rendezvényen átadták a Veszprém megye mozgássérültjeiért kitüntetést. Az elismerést Nemes Dénes ügyvéd vehette át, aki az egyesületet segíti jogi ügyekben. A kitüntetést azoknak ítélik oda, akik sokat tesznek a megyében élő mozgássérültekért vagy az egyesületért.

A balatonakarattyai honvédüdülőben tartott rendezvényre a megye különböző pontjairól mintegy 170-en érkeztek. A programban kötetlen beszélgetés, strandolás és ebéd szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!