Hírek

2017.05.26. 17:33

Szökőkutat avattak Nagyvázsonyban

A Német Nemzetiségi Önkormányzat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a településen. A jeles évfordulót szökőkút és ivókút avatással tették emlékezetessé.

Molnár Sándor

Csebi Pogány Péter a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy nagy nap ez a számukra. Örömmel üdvözölte a sok megjelent ismerőst az évfordulón, köztük Herbert Bauert a német Falkenberg település polgármesterét. Köszönetet mondott a támogatóknak is, akik segítettek a szökőkút megvalósításában.

Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy nem könnyű megélni nemzetiségi hovatartozásunkat ebben a globalizált világban.

Csebi Pogány Péter a német önkormányzat elnöke és az ugyancsak 20 éves Fekete Sereg képviseletében Gyovai Ferenc leplezték le az erre az alkalomra készült szökőkutat Fotó: Molnár Sándor

– Nemzetiségi iskolában nemzetiségi nyelvet tanítunk, de tudjuk, hogy ez már nem anyanyelv, hiszen a családban otthon már egyre kevesebben beszélik a német nyelvet. Fontos, hogy legyenek olyan csoportok, amelyek őrzik német nemzetiségi identitásukat, kultúrájukat, a nyelvet, mert kötelességünk hogy tovább adjuk gyermekeinknek, unokáinknak – fogalmazott az alelnök.

A köszöntőket követően Falkenberg és Nagyvázsony megerősítette testvérközösségi kapcsolatát és együttműködési szándékát. A Fábry Szabolcs és Herbert Bauer polgármesterek mellett a német önkormányzat elnöke látta még el kézjegyével a dokumentumot, amely a két település jelenlegi kapcsolatait polgárainak, egyesületeinek és főképp fiatalságának baráti találkozóin keresztül kívánja kiszélesíteni.

Ezt követően Kugler Gyula a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója és Kertész Lajos kirendeltségi igazgató leplezte le a társaság által adományozott ivókutat, melynek vízét elsőként a jelenlévő polgármesterek kóstolták meg.

Az ünnepség végén leleplezték az erre az alkalomra készült szökőkutat is, amelyről kiderült, hogy esténként díszkivilágítással örvendezteti majd meg az arra járókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!