Hírek

2015.11.27. 12:16

Szituációs begyakorló gyakorlat Pétfürdőn

Egy pétfürdői veszélyes üzem kompresszor csarnokában a kompresszorban lévő olaj meggyulladt csütörtök délelőtt, ami továbbterjedt a szomszédos, hetven négyzetméter alapterületű helyiségre.

A lángok nem csak a technológiát veszélyeztette, de fennállt annak is a lehetősége, hogy veszélyes anyag kerül a levegőbe. Szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a pétfürdői hivatásos tűzoltók.

Az üzem dolgozói megkezdték a tűz oltását, de a robbanásveszély miatt indokolt volt a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek riasztása. A feltételezett tűzesethez a gyakorlaton a pétfürdői egységek vonultak egy fecskendővel és egy vízszállítóval, éles helyzetben azonban hármas kiemelt riasztási fokozatnak megfelelő szereket riasztaná a megyei műveletirányítás. A gyakorlatra a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották.

A tűzoltók kiérkezésekor a létesítményi tűzoltók egy gőzsugárral megkezdték a lángok oltását. A hivatásos egységek mentési csoportot alakítottak, és átvizsgálták épületet, de senkit sem találtak a csarnokban. A mobil labor az üzem közelében lévő lakótelepen folytatott mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe, így nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedés bevezetésére.
A tűzoltók végül habbal letakarták az égő olajat, aminek következtében a lánggal való égés megszűnt.
A gyakorlatot a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!