Hírek

2017.02.13. 20:55

Szigorúbb ítéletet kapott másodfokon

Veszprém - Bántalmazta és bezárta a lakásba egy férfi a volt barátnőjét, mert nem tudta elviselni a szakítást.

Marton Attila

Szigorították az ítéletet másodfokon.A nő tavalyelőtt novemberben vetett véget a 21 éves O. Zsolttal való kapcsolatának. A fiatalember ittasan jelent meg a nőnél, szóváltás alakult ki közöttük, majd testi erőfölényét kihasználva az ágyra lökte a nőt, rövid időre befogta az orrát és a száját, majd a fejét a padlóhoz ütötte.

A férfi ezután bezárta a bejárati ajtót, hogy a nő ne tudja elhagyni a lakást. Rövidesen újra dulakodni kezdtek, és O. Zsolt pofon ütötte a nőt, majd kiment a konyhába. Ezt a helyzetet kihasználva a sértett kimászott az ablakon, és segítséget kért a szomszédoktól. A nő a bántalmazásban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi egy fiókot és egy ajtót is megrongált, valamint betört egy ablakot.A vádlott részben beismerte tettét a nyomozás során, azt viszont tagadta, hogy a padlóba verte volna a nő fejét. A sértettől bocsánatot kért, és igyekezett megtéríteni az okozott kárt. Az elsőfokon eljáró Tapolcai Járásbíróság személyi szabadság megsértéséért egy évre felfüggesztett négy hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A Veszprémi Törvényszéken szigorították az ítéletet: a felfüggesztés időtartamát két évre, míg a szabadságvesztés idejét egy évre emelték, valamint elrendelték a fiatalember pártfogói felügyeletét. Az indoklásban elhangzott, az elsőfokú bíróság túlzottan enyhe ítéletet szabott ki, a büntetés középmértéke egy év és hét hónap lenne. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!