Hírek

2017.04.22. 12:08

Szezonális baleset-megelőzési nap Balatonalmádiban

Balatonalmádi – A rendőrkapitányság területén a baleset-megelőzési feladatokat a szezonalitás jellemzi: másra kell odafigyelni a nyári idegenforgalmi szezonban, valamint télen, az elcsendesedett élet alatt.

Napló-információ

A Városi Baleset-megelőzési Bizottság (VBB) és a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum (JKEF) Közlekedésbiztonsági munkacsoportjának együttes ülését tartották meg április 20-án a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon, ahol részt vett a helyi szerv vezetője, Linczmayer László rendőr alezredes is. A megbeszélés célja az volt, hogy a különböző szakterületekről érkező tagok információit, tudását, lehetőségeit, ötleteit összegezve hatékonyan tudjanak tevékenykedni a város közlekedéskultúrájának javítása érdekében. Balaton-parti területként kiemelt jelentősége van az egyre nagyobb számban idelátogató kerékpáros turisták, és a nyári időszakban ugyanilyen mértékben megemelkedett számú gyalogosok védelmének is.

Forrás: VMRFK

A valódi fórummá vált értekezés során érdemi hozzászólások, észrevételek is elhangzottak, többek között jelzés érkezett közlekedési tábla hiányáról, a város egyik utcáján történő megállás rendjének szabályozásáról, valamint egy oktatási intézmény környékének megállási és várakozási problémáiról. A tanácskozás elérte célját, a résztvevők éltek a közös munkában való részvétel lehetőségével – tájékoztatta lapunkat Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!