Hírek

2017.08.06. 12:25

Szerelmes párokat vár Kenese szíve

Már keresik a házasulandók, akik Kenese szívénél szeretnék kimondani a boldogító igent. Szép maga a helyszín, mögötte a Balatonnal, a csodálatos kilátással valóban ideális helyszín a házasságkötéshez, fotózkodáshoz - mondta el Tömör István polgármester, a Parti sétány Vak Bottyán strand melletti szakaszán nemrég átadott Kenese szíve kapcsán.

Leitner Vera

- A kezdeményezés a várpalotai gondolatszobrásztól, Majoros Árpádtól származott, akinek egyik ilyen verses gondolata Balatonkeneséről szólt, ezt szerettük volna megörökíteni egy szív alakú kőtömbbe faragva, mivel a szív egy olyan egyetemes szimbólum, amit mindenki ért - számolt be az előzményekről Tömör István.

Kenese szívét Markó Csaba faragta ki. Szép a helyszín, mögötte a Balatonnal, a csodálatos kilátással valóban ideális helyszín a házasságkötéshez
Fotó: Nagy Lajos

A kőtömböt szívet mintázó térkőburkolatot veszi körül, s itt áll a Miklós Attila keze munkáját dicsérő lakatfal, melyen a szerelmesek helyezhetik el a szerelmük tartósságát jelképező lakatokat. Kenese szívét Markó Csaba faragta ki, a kihelyezett padok háttámlájába Bálint József fafaragó vésett a szerelemhez fűződő gondolatokat. A padok közt található egy kétszemélyes is, ez a házasok, illetve a házasulandók padja, melyen csak ketten férnek el, mivel egy kapcsolatban két embernek van helye, emeli ki a polgármester. Maga a kifaragott szív közadakozásból valósult meg, a többi munkálatot az önkormányzat saját erőből finanszírozta.

- Az idősebbek közül többen elmesélték, hogy a későbbi házastársukkal itt ismerkedtek meg a strandon, itt lettek szerelmesek, s máig együtt élnek. Remélem, későbbmég több ilyen visszajelzés érkezik hozzánk, éppen erre a szívre hivatkozva - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!