Hírek

2017.04.19. 18:00

Szép veszprémi siker a Gundel-versenyen

Veszprém - A napokban megrendezett 37. Gundel Károly Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen Franciaország, Németország, Ausztria és Észtország mellett a magyar főváros négy csapattal vett részt, a két vidéki csapat egyike pedig a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Középiskolája és Szakiskolája volt.

Őrsi Ágnes

Budapesten, a vendéglátó Gundel iskolában cukrász-szakmában Csik Flóra - felkészítője Gergely György -, szakácsszakmában Turi Lilla és Malasics Patrik - felkészítőjük Andó Pál -, pincérszakmában pedig Németh Vivien - felkészítője Antal Zoltán - képviselte iskoláját.

Egy gyönyörűen megterített asztal Veszprém megyéből - bemutatja Németh Vivien és felkészítő tanára, Antal Zoltán
Fotó: Borbély Levente

Az évről évre növekvő színvonalú versenyen Veszprém csapata bronzérmet és különdíjat kapott. A magyar versenyzők közül kiemelkedően szerepelt a veszprémi Németh Vivien, aki a pincérek versenyében elért 93,8 pontjával - mindössze három ponttal lemaradva Németország versenyzője mögött - lett a versenyen a második legjobb pincér.

Összegzésében Vivien elmondta, hogy teljesítményükben a szakmaszeretet mellett nagy szerepet játszott felkészítő tanáraik sok-sok munkája, valamint a rengeteg technikai háttérsegítség, amit a standbemutatóhoz, az ételkészítéshez, terítéshez, kínáláshoz kaptak az őket önzetlenül támogató cégektől, vállalkozásoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!