Hírek

2016.12.16. 20:40

Szép korúakat köszöntöttek

A veszprémi Petőfi Színházban köszöntötték a megye nyugdíjasait, az idősek és a fiatalok önkéntes munkáját díjazták.

Piltman-Horváth Barbara

Csurig telt a nézőtér és a páholyok a Petőfi Színházban, a hölgyek elegáns ruhában, az urak öltönyben gyülekeztek a ruhatárnál, vidám csevej neszei szűrődtek ki a tömegből. Ahogy bevonultak aztán a terembe, mindenki izgatott sustorgásba váltott át, majd néma csendben hallgatták a beszédeket.

-Bár 2016 a Fiatalok Éve volt Veszprémben, a régebbi fiataloknak is szólt – mondta Porga Gyula, Veszprém megyei jogú város polgármestere.

– Korukat meghazudtoló lendülettel segítenek a veszprémi nyugdíjasok minden rendezvény szervezésében, ők maguk is rengeteg eseményt hívnak életre. Büszke vagyok, hogy Veszprémben egy nagy családként, közösségként éljük meg nem csak az ünnepeket, de a hétköznapokat is. További kirobbanó jó kedvet és jó egészséget kívánok mindenkinek, és áldott ünnepeket!

Török Lajos, a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének vezetője köszöntésében kiemelte, ilyenkor karácsony közeledtével még fontosabb az önkéntes munka.

– Ma Magyarországon a 60 éven felüliek 30 százaléka végez valamilyen önkéntes szolgálatot. Veszprém megyében is aktívak az idősek, ilyenkor karácsony táján pedig még fontosabb, hogy segítsük a rászorulókat – mondta.

Az egyesület hagyományt teremtve idén először adta át Az év senior és Az év junior önkéntese díjat.  A címeket Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő, Vándorfi Győző a Vanderlich Egészségcentrum vezető főorvosa és Németh F. Bernadett a Napló főszerkesztője adta át.

Az év senior önkéntese díjat vehetett át Sánta Lőricné, aki 2012 óta minden csütörtökön a kórház reumatológia osztályán segít a betegekkel, Jansovszky Géza nyugdíjas pedagógus, aki szintén kórházi önkéntes, Lakatos Károlyné a Sédvölgy Nyugdíjas Klub vezetője, valamint Bogár Valéria, aki egyesületével havonta egyszer megvendégelik a rászorulókat.

Év junior önkéntese lett Ábrahám Enikő, a Pannon Egyetem hallgatója, akinek segítségével már magyar nyelven is meg tudnak szólalni azok, akik segítséget kérnek, egy segélykérő füzetben jelent meg fordítása; Szénási Bálint, a Padány Katolikus Iskola tanulója, aki nagyszülőinek és idős szomszédjainak segít fahordásban, disznóvágásban, de szívesen beszélget velük.

Díjat kapott még Varga Gábor a Lovassy László Gimnázium tanulója, aki idős diákjait tanítja a számítástechnika rejtelmeire, valamint Modori Márton, aki a Vetési Albert Gimnázium végzőse és szívesen segít programok szervezésében, társasjátékozik és beszélget az idősekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!