Hírek

2017.07.14. 20:37

Szentkirályszabadja minden utcája aszfaltozott lesz

SZENTKIRÁLYSZABADJA - Csaknem harminc utcában végeznek útfelújítási munkákat a településen a következő hetekben.

Marton Attila

A község a Belügyminisztérium adósságkonszolidációban részt nem vett településeknek belterületi utak felújítására kiírt pályázatán nyert el 44 millió forint támogatást tavaly év végén, mondta el Gyarmati Katalin polgármester. Hozzátette, a közbeszerzési eljárások után, hétfőn kötötték meg a szerződést a kivitelezővel, amely aznap megkezdte a munkálatokat.

Az útfelújítási munkák a héten kezdődtek. A képen Czintula Róbert építésvezető és Gyarmati Katalin polgármester Szentkirályszabadján, a Hétvezér utcában   Fotó: Penovác Károly

A felújítások révén tizenhat utcában teljesen megújítják az útburkolatot, kilencben kisebb javításokat végeznek, valamint további három utcában csapadékvíz-elvezető árkot építenek ki. A polgármester hangsúlyozta, a várhatóan augusztus közepéig tartó út-felújítások végeztével nem marad murvás utca a településen.

A munkálatokat egyszerre több helyszínen végzi a kivitelező, az érintett szakaszokon ideiglenesen forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek, jegyezte meg Gyarmati Katalin.A település két éve is sikeresen vett részt ugyanezen a belügyminisztériumi pályázaton. Az elnyert forrásból akkor 15 millió forintot költöttek felújítási munkákra hat utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!