Hírek

2017.08.23. 18:11

Kontrát Károly Szentkirályszabadja díszpolgára lett

SZENTKIRÁLYSZABADJA Díszpolgári címet adományozott a képviselő-testület Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek a községért végzett tevékenységéért.

Marton Attila

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az augusztus huszadikai nemzeti ünnep alkalmából szervezett rendezvényen vette át az elismerést Gyarmati Katalin polgármestertől. A település elöljárója lapunknak elmondta, a képviselő-testület egyhangúlag döntött a díszpolgári cím odaítéléséről. Kontrát Károly 2014. április eleje óta a térség országgyűlési képviselője, azóta jelen van a falu mindennapjaiban. A honatya közbenjárására kapott állami támogatást és menekült meg Szentkirályszabadja a működésképtelenség veszélyétől, amikor év elején lezárult a reptér ügyében tíz éve indult peres eljárás, és mintegy 700 millió forintot kellett kifizetnie a településnek. Kontrát Károlynak köszönhetően több pályázaton is sikeresen szerepelt a település az elmúlt években, melyek révén utak és járdák újulhattak meg, valamint megszépült és bővült az óvoda. Az országgyűlési képviselő a cím átvételekor elmondta, továbbra is szívén viseli a település sorsát, amiben tudja, segíti a falut.

Kontrát Károlynak Gyarmati Katalin adta át a díszpolgári címet a Szent István-napi ünnepségen
Fotó: Farkas István

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen átadták a Szentkirályszabadjáért díjat. Az elismeréssel a korábbi évekhez hasonlóan három olyan személyt jutalmaztak, aki sokat tett a településért.

Az idei díjazottak mindegyike kiemelkedő közösségi tevékenységet folytatott a községben. Csécsi Józsefné 65 évig látott el szervezői és gyakorlati feladatokat a katolikus egyházközségben. Schnellbach Imréné harminc éven át tanított a helyi általános iskolában, Pallag Józsefné több mint három évtizeden keresztül dolgozott a szentkirályszabadjai óvoda konyháján. A kitüntetettek oklevelet és kristályvázát vehettek át Gyarmati Katalin polgármestertől.

A Szent István-napi ünnepségen tartott ökumenikus kenyéráldáson a református egyház részéről Wessetzky Szabolcs lelkész, a katolikus egyháztól Szathmáry László diakónus mondta el gondolatait. A rendezvényen közreműködött a litéri Szárazág Néptáncegyüttes és a helyi Szent István Népdalkör, zenés műsort adott Palotás Ágnes és Kóbor Tamás. Az ünnepség tűzijátékkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!