Hírek

2017.02.27. 20:50

Működik a megelőzés - a rendőrök segítik az időseket

Szentgál - Az idős, egyedül élő nyugdíjasok ismerik az alapvető megelőzési tanácsokat, de növeli a településen élők biztonságérzetét, ha ezekről az egyenruhások személyesen is tájékoztatják őket.

Leitner Vera

A JÁRásŐR szolgálatban részt vevő rendőrök, önkormányzati dolgozók és polgár-őrök feladata a személyes kommunikáció elindítása az ott élőkkel a helyi sajátosságok megismerése érdekében. A Veszprémi Rendőrkapitányság által településeken, illetőleg a megyeszékhely egyes városrészeiben teljesített JÁRásŐR szolgálatok kiemelt célcsoportját képezik a nyugdíjasok, Szentgálon ezúttal kifejezetten azokra koncentráltak, akik koruk, egészségi állapotuk miatt otthonukhoz kötötten élnek, segítségre szorulnak.

Orsós Károly minden felkeresett idős embert tájékoztatott

A szentgáli polgármester, Istvánfalvi Sándor kiemelte, a községben élő idős emberek részéről az utóbbi időben nem érkezett visszajelzés konkrét bűnesetekről, házaló árusokról, betörésekről, lopásokról, azonban az akció kapcsán lényegesnek tartja, hogy az egyenruhások jelenléte, támogatása magasabb biztonságérzetet ad a helyieknek.

A február végi járőrözés során négy idős személyt keresett fel Szentgálon a programban részt vevő Knofloch János rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott, Kecskeméti Gábor címzetes rendőr alezredes, illetve Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. A körzeti megbízott tevékenysége révén hosszú ideje ismeri a helyi embereket, viszonyokat, volt, ahol ismerősként fogadták. Orsós Károly minden felkeresett személyt tájékoztatott a legfontosabb biztonsági, bűnmegelőzési tanácsokról. Az idős emberek örömmel fogadták a megkeresést, s mint az kiderült, bűnmegelőzési szempontból sokszor kimondottan tudatosak, az alapvető prevenciós intelmeket ismerik és betartják.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!