Hírek

2017.06.07. 17:13

Szent László király nyomdokában

Szany - A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Kemény Éva első díjat nyert a Katolikus Pedagógiai Intézet országos pályázatán tavaly alakult túraklubjuk bakonyszentlászlói gyalogtúráját leíró pályázatával.

Laskovics Márió

A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából idén Szent László-évet tartunk. A Katolikus Pedagógiai Intézet pályázatot hirdetett, melyben olyan programot vagy projektet kellett szervezni, ami által minél több tanuló örömmel és aktívan kapcsolódhat be a jubileumi évben Szent László király megünneplésébe, alkotó módon ismerkedhet meg a személyéhez fűződő hagyományokkal, és találhat példaképre benne. Május 29-én tartották a díjátadó ünnepséget Budapesten, a Nemzeti Múzeumban. A díjakat a magyarországi apostoli nuncius, Alberto Bottari de Castello érsek adta át.

Kemény Éva és tanítványa, Péter Richárd az apostoli nunciussal a Nemzeti Múzeumban tartott díjátadón

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola túracsoportja a Bakonyszentlászlói templom előtt

Az országos pályázatra 175 intézményből 716 pályaművet adtak be tizenegy versenyszámban, ebből a programpályázat 5-10. osztályos kategóriájában a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Kemény Éva első díjat nyert a tavaly alakult túraklubjuk bakonyszentlászlói gyalogtúráját leíró pályázatával. Az átadóra a csoport képviseletében elkísérte az iskolai túraklub egyik rendszeres résztvevője, Péter Richárd 8.b osztályos tanuló is. A nyeremény százezer forint, amit a csoport közös tevékenységére lehet elkölteni – tájékoztatott Kemény Éva tanár.

Oklevél a díjnyertes programpályázatról

- A megvalósult programról tízoldalas dokumentációt készítettem a megadott szempontok alapján, harminc fényképet is kellett csatolni, amelyek bemutatták a leírtakat. Április elején látogatottunk Bakonyszentlászlóra, ahol tevékenyen részt vettünk a vasárnapi szentmisén: én gitároztam, a gyerekek énekeltek, két tanuló ministrált, felolvastak. Majd egy tizenkét kilométeres gyalogtúrát tettünk az erdőben, melyet a lovagkirályról szóló játékos vetélkedő feladatai tettek még színesebbé. Örömmel tölt el, hogy tanítványaink kedvüket lelik a bakancsos természetjárásban – fűzte hozzá a pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!