Hírek

2016.09.28. 19:45

Szent Gellért-nap: Katolikus iskolák pedagógusait köszöntötték

Veszprém - Katolikus iskolák pedagógusainak mondtak köszönetet Szent Gellért ünnepén. A Veszprémi Főegyházmegye ünnepségén átadták a Szent Gellért-díjakat.

Balla Emőke

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A Veszprémi Főegyházmegyében minden évben megtartják a katolikus iskolák védőszentjének ünnepét. A Szent Gellért-díj arany fokozatát öten - Renner Sándor zalahalápi atya, teológiai tanár, hitoktató, Barabás Lászlóné, a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola tanítónője, Vasi István veszprémi hitoktató, Rompos Józsefné monostorapáti hitoktató és Léberné Takács Éva, a Padányi iskola gazdasági ügyintézője -, ezüst fokozatát húszan vehették át. Rieder Andrásnak, az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola igazgatójának Gizella-emlékéremmel köszönték meg azt a munkáját, amelyet az épület felújításáért, a beruházás sikeres megvalósításáért végzett.

Szedlákné Maráczi Ágota, Ihász Gyöngyi és Takács Lászlóné a Szent Gellért-napi ünnepségen  Fotó: Módos Csaba

Jubileumi emléklapot kaptak azok a pedagógusok, akik huszonöt évig a katolikus közoktatásban dolgoztak az egyházmegyében. Idén huszon- öt éve, hogy az egyházme-gyében megalakultak az el- ső közoktatási intézmények; 1991-ben elsőként kezdte meg működését a pápai Szent Anna Római Katolikus Óvoda, valamint a Padányi katolikus iskola.

Az érseki palotában tartott ünnepségen Mail József gazdasági helynök köszönte meg a pedagógusok munkáját. Elmondta, hogy az elmúlt tanévhez képest nőtt az óvodások, általános iskolások, középiskolások és kollégisták létszáma. Több intézményükben építettek ki napelemes rendszereket. A Szent Margit óvodában befejeződött az egész épület teljes körű villamos hálózati cseréje. Az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában folytatódott a tavaly kezdett építkezés, jövőbeli terveik között szerepel egy új tornaterem építése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!