Hírek

2017.07.16. 16:40

Szemeteszsákban, kukában végezte a berhidai tacskó!

BERHIDA Vajon mi történhetett szeretett kutyánkkal a távollétünkben, akit barátunkra bíztunk? Máig nem tudjuk, miért pusztult el, és még a végtisztességet sem kapta meg a kis Morzsi, aki nálunk nagy szeretetben élt!

Kovács Erika

Ezzel fogadott keseregve, sírva Nesó Sándor és felesége, Éva Berhidán. Barátjuk, Kun Tamás közölte, nagyon sajnálja az állatot, a barátságot, de nem tudja, mi történhetett.

- Mindenünk volt ez a kiskutya, Morzsi! - mondta szomorúan a házaspár, miközben képeket mutattak a kutyussal eltöltött közös éveikről, kedves, szép emlékeikről. Elmesélték: nemrég úgy adódott, néhány napra elmentek egy kis pihenőre, és úgy döntöttek, Kun Tamásra bízzák kiskutyájukat, akit harminc esztendeje ismertek, barátok voltak, összejártak. - Amikor megkérdeztük Tamást, vállalná-e a kutya gondozását, míg távol leszünk, azt válaszolta, gondját viseli, idézte Sándor. Felesége, Éva elmondta, naponta hívták barátjukat, érdeklődtek Morzsiról, és Tamás közölte velük, az első éjszaka nehezen telt, mert a kutya egész éjjel kereste gazdáit. - Második este sírva hívott fel a barátunk azzal, hogy Morzsi sajnos meghalt! A kúszófenyő alatt találta meg az udvarában, és a szerencsétlen jószágot eltemette - fogalmazott Éva.

Nesó Sándor és felesége, Éva Mexszel, a nemrég befogadott menhelyi kutyával 
Fotó: Kovács Erika

A házaspárnak innentől kezdve odalett a hangulata, és alig várták, hogy hazautazhassanak. Otthon Sándor azonnal felhívta Tamást, és érdeklődött: mi történt, hova temette el imádott kedvencüket? Kun Tamás nem tudta megmondani, mi történhetett a kiskutyával, elmondta, az erdőben temette el. Sándor kérte, menjenek ki oda együtt, mert ő szeretné saját udvarában eltemetni Morzsit. Tamás azonban már nem emlékezett, az erdőben hova ásta el az állatot.

A házaspár a településen megtudta, kiszökött Tamás udvarából Morzsi, akit a közösségi oldalon is kerestek. Szóltak többen Tamásnak, hol látták a kutyát, de Sándor úgy tudta, nem ment el érte a barátja, hanem magára hagyta, és az éjszakai eső meg a másnapi hőség végezhetett a 14 éves kutyával, akit gazdái hét éve nagyon rossz körülmények közül mentettek ki. A házaspár máig siratja Morzsit, és nemrég menhelyről magukhoz fogadták Mexet, aki nagyon hasonlít imádott kedvencükre. Azt mondták, esetüket azért hozták nyilvánosságra, hogy mások figyeljenek arra, hol, kire hagyják állataikat!

Kun Tamás: Nagyon sajnálom az állatot, nem tudom,mi történhetett vele
Fotó: Kovács Erika

Kun Tamás otthonában készségesen fogadott, és az esetről elmondta, nagyon sajnálja a történteket, és a barátságot is, ami most odalett. Azt nem tudta, hogyan szökött el Morzsi, és nem merte, nem tudta megmondani barátjának azt, hogy zsákba tette a kutyát, majd autójával elvitte egy konténerhez. Amikor az idősek otthonánál rátalált az elpusztult állatra, a hőségben rengeteg légy borította a testét, és amikor autójába tette, azt is teljesen ellepték. Arról is beszélt, nagyon vigyázott Morzsira, akit ő is nagyon szeretett, lakásában tartotta, vigasztalta éjjel, dolgát elvégezni engedte ki az udvarra, amikor elszökhetett. Kereste Morzsit, minden bejelentésre elindult, de a megjelölt helyszíneken már nem találta. Saját kutyájával együtt is kutatott utána, azonnal ment érte, amikor megtudta, hol van, de ekkor Morzsi sajnos már nem élt. Tamás kiemelte, a szomszéddal együtt döntöttek úgy, hogy az interneten is keresik a kis szökevényt.

Kun Tamás szerint, hacsak nem halaszthatatlan ügyről van szó, egy idős kutyának már nem célszerű távol lennie a gazdájától, mert ezek az állatok ezt már sokkal nehezebben viselik el. Tamás abban hibásnak tartja magát, hogy ezt orvosként előre nem ismerte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!