Hírek

2017.06.12. 20:16

Százak látogattak el a VII. Mihályháza Táncfesztiválra

Mihályháza - Egy kistelepülés életében immár hetedik éve ilyen volumenű táncfesztivált megszervezni és lebonyolítani nem kis teljesítmény – fogalmazott köszöntőjében Mészáros Géza, Mihályháza polgármestere a VII. Mihályháza Táncfesztivál alkalmával.

Polgár Bettina

A fesztivál a helyi önkormányzat, valamint a Sanogenesis Alapítvány szervezésében valósult meg a település iskolájának tornatermében, illetve udvarán. A korábbi évekhez hasonlóan idén is kimagasló érdeklődés övezte a programot, melyre 87 produkcióval neveztek a fellépők.

A legtöbb táncost felvonultató csoportok Pápáról érkeztek, de Ajkáról és Zircről is jöttek fellépők. A szervezők minden táncstílusban, illetve manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportban fogadták a nevezéseket az eseményre, a háromtagú zsűri pedig arany, ezüst, valamint bronz minősítéssel és oklevéllel jutalmazta a fellépőket.

A falu polgármesterétől megtudtuk, a manó kategória minden évben hatalmas sikert arat, hiszen itt a bölcsődés, óvodás korosztály képviselteti magát. Mészáros Géza kiemelte, az idei esztendő nem jubileum, sőt, nem is kerek évforduló, az eltelt időt azonban jól szemlélteti, hogy olyan kisgyermekek is érkeztek az eseményre, akik a kezdeményezés elindításakor még meg sem születtek.

Szegediné Murai Dóra, a Sanogenesis Alapítvány rendezvényszervezője elmondta, azzal a céllal hívták életre hét éve a fesztivált, hogy összehozzák a különféle táncstílusokat, a kezdő és versenyző táncosokat, a különféle korosztályokat, valamint sikerélményt biztosítsanak azáltal, hogy minden egyes táncost megjutalmaznak a belefektetett munkáért. Kiemelte, idén mintegy 600 főt mozgatott meg az esemény, és nagyon meg kellett dolgozni az aranyéremért, melyet csak a pontos, erős produkciók kaptak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!