Hírek

2016.09.12. 12:15

Szakítás után telefonon zaklatta korábbi élettársát: egy hét alatt 129 hívás, 119 sms

Ajka, Veszprém - Mintegy kétszázötvenszer próbált kapcsolatba lépni telefonon vagy sms-ben korábbi élettársával egy férfi, akit a bíróság zaklatásért és más bűncselekményekért másfél év börtönre ítélt.

Marton Attila

A negyvennégy éves K. László korábbi házastársával 2008 nyarán költözött össze, ám a következő év elején a nő szakított vele, amibe képtelen volt beletörődni. Egy hét leforgása alatt 129-szer felhívta, és 119 sms-t írt a nőnek, akit meg is fenyegetett. K. László a nő egyik férfiismerősét is napokon keresztül hívogatta, és meg is fenyegette, mert nem nézte jó szemmel, hogy baráti kapcsolatot létesített egykori kedvesével.

A korábban többek között lopásért, könnyű testi sértésért és magánlaksértésért is büntetett vádlottat csalással és sikkasztással is gyanúsították. Egy férfinak két mobiltelefont ígért készpénzért és egy telefonért cserébe, ám az üzlet féloldalas lett: a megkapott mobilért és pénzért cserébe soha nem adott át semmit. Egy másik esetben egy több tízezer forint értékű játékkonzolt kért kölcsön a gyermekének, ám a berendezést ahelyett, hogy visszaadta volna, értékesítette. Ugyanígy járt el egy motoros fűrésszel is, amit egy hétre kért el, majd értékesített.

Az ügy tárgyalását 2010 őszén kezdték volna meg, ám a férfi szökésben volt, később hazai és európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül 2012-ben az Egyesült Királyságban letartóztatták, hazahozták, de később újra megszökött, így az ellene folyó büntetőeljárást is felfüggesztették.

Az ajkai ügyészség indítványára végül tavaly nyáron rendelték el az ügy folytatását. A férfit az Ajkai Járásbíróság tavaly ősszel a férfi távollétében tartott tárgyaláson zaklatásért, csalásért és sikkasztásért egy év börtönre ítélte. A továbbra is szökésben lévő férfi büntetését a Veszprémi Törvényszék másodfokon másfél évre súlyosbította. Az ítélet jogerős.

Címkék#zaklatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!