Hírek

2016.10.12. 17:40

Szakadozik az áram a faluban, háborognak a helyiek

Vinár - Gyakori, akár percekig is eltartó áramkimaradások okoznak bosszúságot a kisközség lakóinak az idei nyár eleje óta - jelezte egyik olvasónk. A problémával kapcsolatban felkerestük az áramszolgáltatót, az E.ON Hungária Zrt.-t.

Polgár Bettina

Kiss Lajos vinári olvasónk panaszát megkeresésünkre Horváth Csaba, a falu polgármestere is megerősítette. Mint mondta, a településüket érintő áramkimaradásokkal kapcsolatban ő maga is többször bejelentést tett az E.ON-nál.

- Az utóbbi időszakban sajnos valóban többször érzékelhettek úgynevezett védelmi működést a Vináron lakó ügyfeleink - fogalmazott a Napló kérdéseire válaszolva Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője. Hozzátette, ezeknek a középfeszültségű hálózaton kialakult védelmi működéseknek a többsége rövid idejű, néhány másodperces áramkimaradásként jelentkezik.

- Az elsődleges vizsgálatok alapján ezeket a rövid ideig tartó áramkimaradásokat az okozza, hogy a fák ágai hozzáérnek a vezetékekhez, és emiatt alakul ki a hálózaton hosszabb-rövidebb ideig tartó zárlat. Egy esetben pedig elszakadt egy szélső vezeték tartókötése, ennek javítását azonnal elvégezték a kollégák. Az áramkimaradások problémájával kiemelten foglalkozunk, és annak érdekében, hogy a jelenséget minél előbb orvosolni tudjuk, megbízott alvállalkozóink folyamatosan végzik az érintett légvezetékek gallyazását és nyiladéktisztítását. Ezenkívül a hibák megelőzése érdekében a villamos hálózat rendszeres ellenőrzésével, illetve tervezett karbantartási tevékenységével szintén foglalkoznak a kollégáink - hangsúlyozta Egyházi Nikoletta.

Megjegyezte: a céljuk az, hogy folyamatos szolgáltatást nyújtsanak, azonban időről időre előfordulhatnak a hálózatukon üzemzavarok, melyek szolgáltatásuk szünetelését okozhatják. - Középfeszültségű hálózatainkat rendszeresen figyeljük, az esetleges meghibásodásokat azonnal érzékeljük, az üzemirányítást végző kollégák pedig az év minden napján 24 órás felügyeletet biztosítanak.

A hibahelyek behatárolásához központunkból azonnal kapcsolásokat végzünk távműködtetésű berendezéseinkkel, így adott esetben perceken belül jelentősen csökkenteni tudjuk az üzemzavarban érintett ügyfeleink számát. Ilyenkor néhány percen belül váltakozva hol van áramszolgáltatás, hol nincs, ez a kapcsolásokból adódó természetes jelenség - fűzte hozzá a szóvivő.Egyházi Nikoletta lapunknak kiemelte: Vinár település normál üzemállapot melletti villamosenergia-ellátásában az elmúlt időszakban nem következett be változtatás, tehát az ellátás továbbra is a celldömölki alállomásukból történik. A Pápa irányából történő betáplálás csak üzemzavar és/vagy üzemzavar-behatárolás esetén történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!