Hírek

2017.03.07. 13:26

"Senki földje" a sümegi iskolában: hogy látja a szülő és az igazgató?

Olvasónk továbbította nekünk azt a Facebook-posztot, melyben egy apuka a sümegi általános iskolában szerzett tapasztalatait osztotta meg, nem kis felháborodást keltve ezzel.

veol.hu

A közösségi oldalon több fotóval bizonyította a szülő, hogy 2017 februárjában milyen állapotok uralkodtak a város iskolájában: omladozó falak, szakadt, agyonhasznált szivacsok az öltözőben stb.


Az iskola igazgatója nem hagyta szó nélkül a megosztott fotókat, és mi is megkérdeztük: mikor és mit kívánnak tenni a romos állapotok ellen?


Az apuka és az iskola fotója. Az igazgatónő fotóin látszik, hogy valóban nem romos az egész iskola épülete



Bebesi Józsefné, a Ramassetter iskola intézményvezetője a veol.hu-nak elmondta, hogy egy pályázatnak köszönhetően hamarosan megvalósulnak a felújítások. Az apuka által lefotózott terület a "senki földje”, a tornateremhez, tatamiszőnyeghez vezető folyosó. Nem tartozik a tantermekhez és a tornateremhez sem igazából - tudtuk meg. Az iskola 22 osztályának 110 testnevelésóráját kell megoldani az épületben hetente, ami hatalmas teher, de valóban elszomorító ennek a résznek az állaga, ezért nyújtottak be pályázatot.

- Telefonon értesített minket a Simon Judo Önvédelmi DSZSE elnöke, hogy a judo szövetségen keresztül közel 5,3 millió forint támogatást nyertünk el. Ebből az összegből rendbe tudjuk tenni a szanitereket, a folyosót és a vizesblokkokat, összesen 35 tételből áll a felújítási terv – közölte az iskola igazgatója. Kifejtette: a pályázatot tavaly augusztus 15-ig kellett benyújtani, olyan helyek pályázhattak, ahol tartanak judooktatást, de idén például a röplabdázóknál jelent meg hasonló támogatási lehetőség.

Bebesi Józsefné a Facebookon is reagált az apuka megosztására, és szeretettel invitálta az iskolába, hogy bemutathassa neki, hogy az épület többi része felújított termekből, és hangulatos foglalkoztató termekből áll.

 

Erről küldött nekünk fotókat az igazgató asszony:

Az épület működtetési feladatait 2016. december 31-ig Sümeg Város Önkormányzata látta el. Az általános iskola fenntartója a Balatonfüredi Tankerületi Központ, míg az épület egyik szárnyában elhelyezett pedagógiai szakszolgálat a Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozik – mondta a polgármester. A Klebelsberg Központ értesítése azonban alátámasztja mindazt, amit az igazgató mondott. Eszerint április 15-ig kibővíti és felújítja a Veszprémi Tankerületi Központ a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában lévő megyei pedagógiai szakszolgálat tagintézményének rossz állapotú mellékhelyiségét. A tankerületi központok most januárban, a működtetés átvételekor  szembesültek az intézmény állapotával, azóta  folyamatosan egyeztetnek az épület felújításáról. Készülnek a fejlesztési, felújítási és karbantartási tervek a tankerületi központok által 2017. január elsejével működtetésre átvett köznevelési intézményekről. A szükséges forrásokat főként a most induló, infrastrukturális fejlesztésekre szolgáló Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programok fogják fedezni. Rig Lajos országgyűlési képviselő elmondta a veol.hu-nak, hogy hétfőn jelezte szóban és írásban is a problémát Balogh Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterének, aki azt ígérte, az országjárás során megtekintik az iskolát és előtérbe helyezik a szükséges felújítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!