Hírek

2016.08.26. 14:19

Strandteszt - Sokan megszakítják itt a bringakörutat egy csobbanás erejéig

Badacsonytomaj - A badacsonyörsi hegy ölelésében megbújó családias hangulatú önkormányzati strand közvetlen a főút és a kerékpárút mellett van, így sokan útközben állnak meg egyet csobbanni.

Tóth B. Zsuzsa

Mások évről évre visszatérnek ide hetekre, akár külföldről is. Azonban a parkolás bár ingyenes, arra közvetlen a 71-es út mellett van korlátozott lehetőség, a sebességkorlátozást pedig sokan nem tartják be. Nem árt korán kelni és óvatosnak lenni.

Közel van a vasútállomás és a buszmegálló, a régiós járat pont itt áll meg.

A személyzet udvarias, nem lehet eladni őket angolul és németül sem. Ha meg már bejutottunk a két csillagos kék hullám zászlós strandra, itt biztonságban érezhetjük magukat, a strandon a saját 24 órás mentőtiszti szolgálat, vízimentő szolgálat rajtunk tartja a szemét. Őrködnek, mélyvízi mentésre is alkalmas elektromos kishajóval tessékelnek ki mindenkit, ha vihar közeleg.

A bejáróknál sekély, térdig érő a víz nem csak a széles lidóban, hanem a strand egész területén. A meder tiszta, hínártól és kövektől mentes, klassz homokos. Mozgássérült parkoló nincs, trezor és öltöző van, kaucióval. A jegyért 700 forintot kell leszurkolni, ennyiért naponta többször ki-be mászkálhat, aki otthon akar ebédelni. Egyébként este hétig kell fizetni, négy óra után már kedvezményt adnak és éjfélig nyitva van az akkor már kivilágított strand. A reggel úszni vágyók ingyen bemehetnek, a horgászok stégeket bérelhetnek a szomszédban.

A badacsonytomaji önkormányzati strand a családosok paradicsoma
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

Szelektíven gyűjtik a hulladékot, a szocreál mosdók tiszták, a felszerelésből a pelenkázó hiányzik, de egyébként az akadálymentesítéssel együtt rendben vannak. Igaz, a jobbikra is ráférne egy alapos renoválás. A másik a tervek szerint a következő szezont már nem éri meg, új épül helyette. A bejárat és büfék épületei viszont elég újak, gusztusosak, az ellátás jó. Idén már modern térkő borítja a járda egy részét, elkészültek a kerékpár tárolók, van hely bőven a drótszamaraknak. Kölcsönözhetünk kalózt, kajakot, a foci és röpi pályák homokját folyamatosan frissítik, de a vízben is ott hasonmásuk a kosárpalánkokkal együtt. Jó sok fa ad árnyékot, a fű állapota viszont közel sem tökéletes, a következő éves tervben az is helyet kapott.

Vehetünk úszógumit, bikinit a bazárban, aztán árnyékban jó nagy területen és sok játék között homokozhatunk a gyerekkel. Őket az animátor is foglalkoztatta egész nyáron. Kültéri, több korosztályos kondiparkból is van egy szelet, asztalokból, padokból, öltözőkből, kinti tusolóból sincs hiány. Szóval egy-két év és minden rendben lesz, aki minden nyáron visszatér, az érzékelheti a folyamatos megújulást.

Címkék#strandteszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!