Hírek

2016.07.28. 19:41

Strandidő lesz a hétvégén

Meleg nyári időre van kilátás a következő napokban, a hőségnek hétfőn egy széllel és esővel érkező hidegfront vet majd véget.

Marton Attila

A hazánk időjárását csütörtökön alakító csapadékrendszer lassú elvonulása után pénteken már csak a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, zivatarok, a Dunántúlon napos, meleg idő várható, mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A hét utolsó napjaira még melegebb levegő érkezik fölénk, a hétvége mindkét napján 29-35 fok közötti maximumra kell számítani, és az éjszakák sem hoznak felfrissülést, mert húsz fokig hűl csak a levegő. A meteorológus elmondta, hétfőn egy hidegfront érkezésével a nyugati országrészben, így Veszprém megyében is megszűnik a kánikula, harminc fok alá csökken a hőmérséklet, a nyugatról érkező fronttal feltámad a szél, valamint záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Kedden 26 fok körüli maximumot mérhetünk.

A jövő hét második felében egy újabb hidegfront éri el a Kárpát-medencét a jelenlegi előrejelzés szerint, tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!