Hírek

2017.07.21. 15:35

Strandfejlesztés átalakítással Zánkán

ZÁNKA - Csaknem 2 milliárd forint hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján 344 beruházás, átalakítás valósulhat meg az idén. Ebből a forrásból kap a zánkai strand is, ahol régóta tervezett fejlesztések valósulhatnak meg.

Sági Ági

A modern beléptetőrendszer a bejáratnál, gyorsítja a bejutást

- Megvan az építési engedély, így a szezon végén elindulhat az építés - tájékoztatta lapunkat Varga Zoltán, a település alpolgármestere. - A régi öltöző épületegyüttesét régóta szerettük volna lebontani, és most a támogatással, részbeni bontással egy gyerekanimációs teret hozunk itt létre - tette hozzá.

A régi öltözőépületekből bontanak.Az öreg hársfát nem bántják majd az átalakítások
Fotó: Sági Ági

Ez egy 70 centiméter magas padlós színpadtér lesz, ami fölött az árnyékot a helyben megőrzött idős hársfa és napvitorlák biztosítják majd. Így a családoknak lehetőség lesz egy elkülönült, tiszta területen, félárnyékban tölteni a napot. Az önkormányzat tervei szerint időnként szórakoztató programokat, gyerekfoglalkozásokat is tartanak majd ezen a részen. A beruházásra 30 millió forint áll rendelkezésre.

Varga Zoltán alpolgármester

A Balatoni Szövetség Kék Hullám bizottsága idén négy csillaggal díjazta a strandot, ahol tavaly egy új, korszerű fűnyírót is vásároltak, hogy az egyik legjobban ápolt strandot tudják fenntartani. Korszerű beléptetőrendszer segíti a bejutást is, amit idén továbbfejlesztettek, így már két kapu áll rendelkezésre, hogy ne legyen sorban-állás.

- Csúcsidőszakban jól jönne egy második gyerekpancsoló is, most a strand nyugati felén is egy ilyen feltöltött rész kialakítását tervezzük, és idén elkészül a kishajókikötő terve is - fejezte be Varga Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!