Hírek

2015.05.01. 05:46

Starfactory: döntőben a legjobbak

Veszprém – A zsűri szavazatai alapján megvannak a Starfactory országos tehetségkutató verseny továbbjutói a szerdai és csütörtöki középdöntők után.

Kutasi Zsófia

A Starfactory tehetségkutató első középdöntőjén összesen húsz produkciót hallhatott a közönség tizenkilenc fellépőtől (az egyik versenyző két kategóriában is indult). A prímet a zene vitte, ugyanis egy füttyművész (Papp József) és egy táncos (Kustán Ramóna) mellett ketten szavaltak verset (Kovács Fruzsina, Kapcsándi Klaudia), minden más fellépő énekprodukcióval állt a színpadra. A zsűri tagjai – Gazdag Tibor színész, Jávori Ferenc zenész, Krámer György koreográfus, Ladányi Andrea táncművész, Novák Péter énekes, Vándorfi László rendező – igyekeztek az egyes produkciók pozitívumait kiemelni, de nem bántak kesztyűs kézzel a versenyzőkkel. Több játékosnál például azt vetették fel, hogy rosszul választott dalt: vagy azért, mert technikailag nem tudta megoldani a feladatot a fellépő, vagy azért, mert egy angol nyelvű nótánál a kiejtés nem volt tökéletes. A műfaji sokszínűségre nem panaszkodhatott a szépszámú közönség: a popslágerek mellett musicalek betétdalai, rapszám és egy Mozart-operarészlet is felhangzott.

A második, csütörtöki középdöntőn összesen tizenhét produkció szerepelt. A zsűri az eredeti döntéséhez képest eggyel több, összesen tizenhárom versenyzőt juttatott tovább a döntőbe. A kategóriákat is némileg módosították; ének, vers, próza és egyéb kategóriák szerint szavaztak. Ének produkcióval továbbjutott Lakatos Anita, Bányoczky Nóra, Holczer Réka, Lelkes Renáta, id. Császár Antal és Magasmarti Karina Lúcia.Vers és próza kategóriában Kovács Fruzsina, Kapcsándi Klaudia, valamint Börcsök Olivér, egyéb kategóriában a Halhatatlanok, Papp József, Szluka Lídia valamint az Ajka-Padragkút Táncegyüttes jutott tovább. A közönség szavazataival hat produkciót juttathat a döntőbe, ennek eredménye várhatóan május 7-én éjfélkor derül ki.

- Koncentrált, magas színvonalú tisztességes versenyzés volt, azok is büszkék lehetnek magukra, akik nem jutottak be a döntőbe. Nagyon tehetséges embereket ismertünk meg és reméljük, hogy a döntőn a veszprémi és az ajkai közönség is kíváncsi lesz ezekre a remek teljesítményekre – összegezte a középdöntők tapasztalatait Vándorfi László. A döntő május 16-án Ajkán és 17-én Veszprémben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!