Hírek

2017.05.26. 19:30

Sportházat és szállásokat is építenek Ábrahámhegyen

ÁBRAHÁMHEGY A település több sikeres pályázatnak köszönhetően fejlődik. A strand fejlesztése során a régi kabinok helyére új, többfunkciós épület készül, a régi mosdót pedig akadálymentesítik.

Tóth B. Zsuzsa

Tízéves álom valósul meg a csónakkikötő építésével, a kivitelezést ősszel megkezdik. A régi steak house helyére sportházat és turistaszálláshelyet építenek 220 milliós pályázati támogatással.

Az ábrahámhegyi strandon már a napokban is sokan pihentek

A régi étterem helyére, önkormányzati területre épül a több mint ötszáz négyzetméretes, kétszintes épület 220 millióból, százszázalékos támogatással. A területet 2004-ben megvásárolta az önkormányzat, azóta több terv született a hasznosításra. Most a kiírt pályázat indokolta, hogy ilyen módon hasznosítsák. Az összeg fedezi a felszerelést, berendezést is. A sportházban bowlingpálya, squashpálya, szauna, jakuzzi, öltözők, kávézó várja a vendégeket, az emeleten négyszemélyes szobákat alakítanak ki például a testvértelepülésről érkező vendégek fogadásának céljából. Az épület végében 20 fős turista szállás létesül, amely keresett a faluban, de a környéken is nagyon kevés hasonló van. A Balaton-körüli kerékpárút közelsége is indokolja azonban a létesítést. Az épület tervei készen vannak, a közbeszerzés miatt a kivitelezés ősszel kezdődhet. Azonban a beruházás nem sürgős, elképzelhető, hogy csak 2020-ra készül el. Az épület inkább kikapcsolódási, pihenési, sportolási lehetőséget nyújt a vendégeknek nyaranta rossz idő esetén is, hogy hasznos elfoglaltságot találjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!