Hírek

2015.06.01. 13:45

Sportebek versenye Veszprémben

Veszprém - Immár harmadszor adott helyet Veszprém a Veszprémvölgyi Agility Kupa kutyás sportversenynek. A Kolostorok és Kertek környékén kezdők és haladók, amatőrök és profi versenyzők mérhették össze ügyességüket.

Szám Dorottya

Varga Attila, a SAT Kutyás Sportklub vezetője lapunknak elmondta, hogy az idén harmadik alkalommal rendezték meg a versenyt az ügyességi sportágban.

- A tavalyi évhez hasonlóan idén is szerte az országból, Soprontól Szegedig, sőt még a határon túlról is érkeztek versenyzők. Kétszáznegyven sporteb és gazdája mérhette össze ügyességét és tudását. A mostani alkalommal egyben egy válogatóra is sor került, ahonnan a jó eredménnyel szereplők továbbjutottak a keverék és fajtatiszta kutyák nemzetközi bajnokságára. Törzskönyvezett és törzskönyvvel nem rendelkező kutyák is részt vehettek a versenyen, ahol a győztesek ezúttal is értékes és egyedi nyereményeket vihettek haza a szponzorok támogatásának köszönhetően.

Varga Attilától megtudtuk azt is, hogy a nyáron több házibajnokságot szerveznek, ahová várják az érdeklődőket, a sportágat hobbi- és versenyszinten művelőket egyaránt.

- Nyolc éve alakult meg a klub, amely minden korosztálynak igyekszik tartalmas szabadidő-eltöltést biztosítani. Fontosnak tartjuk, hogy az egyes kutyás versenysportokhoz szükséges eszközökkel rendelkezzünk, melyek megfelelnek a sportág nemzetközi versenyszabályzatának is, ezáltal az adott kutyás sport nem csak érdekes, játékos és önfeledt szórakozás, hanem biztonságos mind a kutya, mind a gazda számára. A kutyás bázis rendelkezik egy teljesen komplex agility versenypályával és a flyball sporthoz szükséges eszközökkel is – nyilatkozta a klubvezető, aki hozzátette, hogy Veszprém megyében ilyen szinten egyedüliként foglalkoznak ezekkel a sportokkal. Többnyire hétvégente tartanak agility és flyball edzéseket, nyáron lehetőség szerint hétközi tréningeket is beiktatnak, diákoknak kedvezménnyel.

- Gazdiknak és kutyáknak egyaránt hasznos kikapcsolódás mindkettő. Kondícióban tart, elmélyülő kötődést, bizalmat alakít ki ember és állat között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!