Hírek

2017.07.05. 07:34

Tíz éves álom valósul meg Ábrahámhegyen

A település több sikeres pályázatnak köszönhetően épül, szépül. A strand fejlesztése során a régi kabinok helyére új, többfunkciós épület készül, a régi mosdót pedig akadálymentesítik.

Tóth B. Zsuzsa

Tízéves álom valósul meg a csónakkikötő építésével, a kivitelezést ősszel megkezdik. A régi steakhouse helyére sportházat és turistaszállás-helyet építenek 220 milliós pályázati támogatással.

A régi étterem helyére, önkormányzati területre épül a több mint ötszáz négyzetméretes, kétszintes épület 220 millió forintból, százszázalékos támogatással.

A területet 2004-ben megvásárolta az önkormányzat, azóta több terv is született a hasznosításra. Most a kiírtpályázat indokolta, hogy ilyen módon hasznosítsák. Az összeg fedezi a felszerelést, berendezést is. A sportházban bowlingpálya, squashpálya, szauna, jakuzzi, öltözők, kávézó várja majd a vendégeket, az emeleten pedig négyszemélyes szobákat alakítanak ki, például a testvértelepülésről érkező vendégek fogadásának céljából. Az épület végében 20 fős turistaszállás létesül, amely keresett a faluban, de a környéken is nagyon kevés hasonló van, pedig a Balaton körüli kerékpárút közelsége is indokolja a szálláshely-létesítést. Az épület tervei már készen vannak, a közbeszerzési pályázat miatt a kivitelezés ősszel kezdődhet. Azonban a beruházás nem sürgős, elképzelhető, hogy csak 2020-ra készül el. Az épület nem lesz alkalmas szórakoztató célokra, nem táncos rendezvényeket tartanak a falai közt, annál inkább kikapcsolódási, pihenést, sportolási lehetőséget nyújt a vendégeknek nyaranta rossz idő esetén is, hogy hasznos elfoglaltságot találjanak. Amellett a helyi és környékbeli lakosok minden korosztálya körében népszerű lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!