Hírek

2016.09.25. 18:25

Mi a feladatom az életben? - Az ügyvédi hivatást cserélte fel a lakberendezésre

Veszprém – Hosszú idő és sok tapasztalat, illetőleg magánéleti fordulat kellett ahhoz, hogy szembenézzek magammal és egyszer csak feltegyem a kérdést: ki vagyok én, mire is születtem, mi a valódi utam, a feladatom az életben?

Kovács Erika

Így vall pályamódosításáról Tóth Alexandra, aki ügyvédi hivatását cserélte fel a lakberendezésre. Eldöntötte, hogy más területen dolgozik, ahol megtalálta a boldogságot és a harmóniát az életében.

– Miért választottam öt év jogi egyetem, majd további hat év jogászi, illetve ügyvédi munka után a lakberendezést? – kérdez vissza a fiatal nő. Tóth Alexandra őszintén vall erről: hosszú idő és sok tapasztalat, illetőleg magánéleti fordulat kellett ahhoz, hogy az ember szembenézzen önmagával, és egyszer csak feltegye a kérdést: „ki vagyok én, mire is születtem, mi a valódi utam, mi a feladatom az életben?” – Történt ugyanis, hogy féléves volt a kislányom, amikor magánéletemben a válás mellett döntöttem.

Tóth Alexandra szerint érdemes volt küzdeni, váltani az életben Fotó: család

- Együttélésünk során döbbentem rá ugyanis arra, hogy sajnos nem működik a kapcsolatunk, és nem azt az életet éltem, amit korábban elképzeltem magamnak - mondja Tóth Alexandra, aki Budapesten lakott ekkor, majd tíz esztendő után úgy döntött, visszaköltözik a szüleihez Veszprémbe a kislányával együtt.

Felidézi, a fővárosban már ügyvédi munkát végzett, amikor egyre inkább úgy érezte, hogy nem boldog a hivatásában, amivel nem tudott azonosulni. Mindig fontosnak tartotta azt, hogy az embert minden tekintetben és az élet valamennyi területén, így az otthonában is harmónia vegye körül, ezért Alexandra ügyvédi szakvizsgája után nemsokára egy lakberendezési iskolában találta magát. Egyéves volt a kislánya, amikor megszerezte újabb diplomáját lakberendezőként, és lassan, fokozatosan megérett benne a gondolat, hogy ezen a területen dolgozik tovább az életben, és meggyőződése volt az, hogy ehhez a munkához vannak meg a képességei minden tekintetben. - Tudtam, ez volt az én saját, igazi utam - fogalmaz. Felidézi, az ügyvédi hivatást családi indíttatás miatt választotta. Édesapja is ezen a pályán ténykedik, és tulajdonképpen a továbbtanulásnál nem is volt kérdés, hogy milyen pályát választ Alexandra. A fiatal nő meggyőződése az, hogy az embernek sosincs későn változtatni, mert az a legfontosabb, hogy boldog legyen az élet minden területén. Nem beszélve arról, hogy az eredményeket, sikereket is csak így lehet elérni. Szerinte a váltás, illetve a változtatás nincs korhoz kötve, ő a harmincas éveinek közepén döntött úgy, hogy nem jogi területen dolgozik tovább. Természetesen kell a váltáshoz és az elhatározáshoz akaraterő, kitartás, kemény munka, illetve az, hogy az ember higgyen saját magában. Mindemellett nagyon lényeges az is, hogy a környezete, így a család, a barátok is támogassák elképzelésében.

Meggyőződése az, hogy nem mindegy, amikor az ember egy kemény és fárasztó nap után hazamegy, milyen környezet veszi körül. - Szerintem az otthon egy bennünk élő kép a harmóniáról, a békéről, a saját csendünkről. Egy olyan közeg, ahol önmagunk lehetünk, illetve a személyiségünk kiteljesedése is lehet. Különösen fontosnak tartom, hogy a munkahelyi feszültségekkel teli világban igazi otthont tudjunk teremteni magunknak és családunknak, ahol töltődni lehet, ami minden tekintetben erővel, energiával tölti fel az embert. Megítélése szerint a munkában, az ember egész életében meghatározó lehet az, hogy reggelente honnan indul el és hova érkezik meg este fáradtan. Alexandra úgy véli, hogy a harmónia, az összhang nagyon fontos az ember életében, és ha úgy érzi, nincs rend körülötte - bármilyen tekintetben is -, érdemes változtatni, lépni egy másik irányba, ahol az ember megtalálja saját belső békéjét, igazi útját, amiben kiteljesedhet. A szép környezet, megfelelő színekkel, formákkal, ízléssel, egy kirándulást, utazást felidéző tárggyal valóságos terápia. Meggyőződése, érdemes volt küzdeni azért, hogy változtasson és hátrahagyja korábbi hivatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!