Hírek

2017.03.25. 16:47

Átadták a vándordíjat - Sinkó Zoltán posztumusz elismerése

Veszprém – A megyeszékhely kulturális életéért végzett munkájáért kapott posztumusz elismerést Sinkó Zoltán, lapunk korábbi szerkesztője.

Marton Attila

Az Arany Elefántyuk nevű vándordíjat 2015 decembere óta havonta ítélik oda az alapítók, Molnár Sándor, az Utas és holdvilág Antikvárium tulajdonosa és a korábbi díjazottak. A díjat – egy faelefántot – kezdetben csak tréfából adták át, hogy a kevéssé esztétikus faragvány ne legyen az antikváriumban, jó ideje azonban már azoknak ítélik oda, akik sokat tettek Veszprém kulturális életéért.

S. Bonnyai Eszter a díjazottról elmondta, következetesen kritikus volt, ha emberi gyarlósággal, kicsinyességgel, társadalmi igazságtalansággal vagy politikai alávalósággal találkozott. Sinkó Zoltán – aki számos írást Kvári álnéven jegyzett – Kolozsváron született, a diploma megszerzése után évtizedekig az Igazság című lap szerkesztőjeként dolgozott. Számos humoreszk és kabaré szerzője, Erdélyben öt könyve jelent meg. Magyarországra 1990-ben települt át családjával, és a Napló szerkesztőjeként dolgozott.

Az elismerést felesége, Sinkó Zsuzsa, és lánya, Sinkó Judit vette át a februári díjazott, Ságodi László orvostól. A szerző két humoreszkjét Tóth Loon színész olvasta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!