Hírek

2015.04.29. 15:15

Sikkasztási botrány után kinevezték az új vezérigazgatót

Veszprém - Schumacher István személyében új vezérigazgató irányítja a sikkasztási botrányba keveredett Verga Zrt-ét.

Tremmer Tamás

A Napló információja szerint Schumacher István személyében kinevezték a Verga Zrt. új vezérigazgatót. A hírrel kapcsolatban megkerestük Földművelésügyi Minisztériumot, ahol a kinevezéssel és a kiválasztással kapcsolatban érdeklődtünk. Megkeresésünkre a minisztérium sajtóirodája tájékoztatott, hogy „Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter - mint a Verga Zrt. tulajdonosi joggyakorlója - diszkrecionális jogköre, hogy kit kér fel a társaság vezérigazgatói posztjának betöltésére. Schumacher István vezérigazgatói feladatokat kapott, megbízatása határozatlan időre szól.”

Schumacher István 1979 óta folyamatosan a Verga Zrt-nél – illetve a jogelődjeinél - dolgozik. 1992-től Ajkán volt erdészeti igazgató, majd 1995-től a társaság zirci erdészetét igazgatta, egészen a mostani, a vezérigazgatói kinevezéséig.

Emlékezetes, január közepén bukkantak pénzügyi szabálytalanságokra a Verga Zrt-nél, amit rendőrségi feljelentés követett. Ennek folytatásaként előzetes letartóztatásba került a társaság volt gazdasági vezérigazgató-helyettese. Az ügy – elfogultság miatt – az Országos Rendőr-főkapitányságra került.

Az átmeneti időben Pál Lajos megbízott vezérigazgatóként irányította a társaságot. Ma ő Schumacher István helyettese.

Az ORFK az ügyet áthelyezte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Kapcsolódó anyagok:

''Az életemet tette tönkre'' – nem vette észre, hogy eltűnt hatszázmillió

Az adóhatóságnál is dolgozott a sikkasztással megvádolt gazdasági szakember

Nem élt kiemelkedő jómódban a hatszázmilliós sikkasztással gyanúsított nő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!