Hírek

2017.07.21. 14:52

Sikeres teljesítők ötödször is - Kék Balaton túra

Ötödik alkalommal került megrendezésre a közelmúltban a Teljesítménytúrázók Társasága által szervezett Kék Balaton teljesítménytúra.

Jákói Bernadett

A megyénkben a Pétfürdőtől Badacsonyig végigvonuló, a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség gondozásában álló azon országosan is népszerű túraútvonalon, melyen a szövetség túramozgalmakat működtet.

159 fő indult a 100 kilométeres távon Pétfürdőről, hogy Királyszentistván, Litér, Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Zádorvár, Szentantalfa, Kővágóörs, Kékkút, Salföld, Badacsonytomaj érintésével érkezzenek meg a badacsonyi mólóra.

A túrán résztvevők nem maradhattak ki a csodálatos panorámából, ami bármelyik útszakaszon folyamatosan kísérte a kitartó gyalogolókat. Résztávok is teljesíthetők évente, a legtöbb indulót mégis minden alkalommal a teljes táv vonzza.

Gombos Kálmán

- A 100 kilométeres táv ötéves történetének legjobb eredménye az idei: 159 indulóból végül 142-en értek célba. A leggyorsabb teljesítő 16 óra 45 perc, míg a legkitartóbb induló 32 óra alatt tette meg a 105 kilométer hosszú távot.-mondta el Csornai Edina idén végzett bronzjelvényes túravezető, főszervező.

Nagy Dávid, Baranyai János, Péterfalvi Ferenc, Bauer Norbert és Vincze Zoltán a 2013-as első rendezés óta idén már ötödik alkalommal gyalogolta át teljes hosszában a „Kék Balaton 100” teljesítménytúra teljes távját.

A Balaton-felvidéki kéktúra az év bármely szakaszában folyamatosan teljesíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!