Hírek

2017.07.03. 18:51

Köszöntötte dolgozóit a veszprémi kórház az egészségügy napján

VESZPRÉM Elismeréseket adtak át a Csolnoky kórházban dolgozóknak az intézmény Semmelweis-napi ünnepségén.

Marton Attila

Az egészségügyi dolgozók az egész évben rendelkezésre állnak és megbízható szolgáltatást biztosítanak a lakosságnak, fogalmazott megnyitójában Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. Az év szakdolgozója elismerést az I. számú belgyógyászati osztályon oktató nővérként dolgozó Schnitter Ivett ápoló, gyakorlati oktatási koordinátor vehette át.

Schnitter Ivett méltatásában elhangzott, teljes aktivitással vesz részt a napi betegellátásban az alapápolástól a szakápolásig. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Semmelweis-díját Nagy Ildikó, a Gyermekgyógyászati Centrum Gyermekintenzív osztályának ápolója vehette át Kurucz Katalintól, a szervezet Veszprém megyei elnökétől.

Szlanyinka Istvánné, Szabó Béláné, Albrechtné Léman Tímea és Nagyné Orbán Andrea szakdolgozók Kossuth Zsuzsanna-díjat vehettek át a Csolnoky kórház ünnepségén Fotó: Balogh Ákos

Az ünnepségen átadták a Kossuth Zsuzsanna-emlékérmeket is. Az elismerést Albrechtné Léman Tímea ápoló, a sebészet szakmacsoport gyakorlati oktatási koordinátora, Nagyné Orbán Andrea, a gyermekdiabetológiai szakrendelés szakápoló, Szabó Béláné, a szülészet-nőgyógyászati osztály szülésznője és Szlanyinka Istvánné, a bőrgyógyászati osztály főnővére kapta meg Kurucz Katalintól és Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgatótól. Később veszi át a díjat Kálló Zoltánné, a Képalkotó Diagnosztikai Centrum asszisztense. Másodfőorvosi kinevezést vehetett át Dávid Gyulától Mahunka Zsolt Tibor és Tenk Tamás. Dibusz Mercédeszt, Páll Gabriellát, Rencsik Annamáriát és Szentes Enikőt adjunktussá, míg Koncz Beátát alorvossá nevezték ki.

Dávid Gyula, a kórház főigazgatója Fotó: Balogh Ákos

Az intézmény közel húsz dolgozója - köztük szakorvosok, szakasszisztens, főgyógyszerész, pénzügyi ügyintéző, gépkocsivezető és konyhai kisegítő - igazgatói dicséretben részesült. A díjak kiosztása előtt Entz Bertalan, a szemészeti osztály osztályvezető főorvosa tartott előadást a szakterület aktuális kérdéseiről.

Az ünnepségen adták át Horváth István és felesége adományát. A támogatók jóvoltából többmillió forint értékű, a daganatsebészetben használható gammakamerával gazdagodott az intézmény.

A rendezvényen közreműködött a Csolnoky kórház nyugdíjasklubjának kamarakórusa L. Kovács Ildikó vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!