Hírek

2016.09.21. 20:10

Segítség a helyi együtteseknek - A könnyűzenei élet mindennapjairól tájékozódhatnak az amatőr zenészek

Veszprém - A helyi és környékbeli zenészeket, zenekarokat összefogó klub indult, amelyen a könnyűzenei életről és a zeneiparról is tájékozódhatnak a résztvevők.

Marton Attila

A RockYourself Klub nevű kezdeményezést Kovács Gábor szervezi, a havi rendszerességgel megtartott találkozókon egy-egy zeneipari szakembert vagy zenészt látnak vendégül, akikkel beszélgetést folytatnak a magyar könnyűzenei életről és a zeneiparról.

A klub célja, hogy a Veszprémben és környékén tevékenykedő fiatal zenészeknek látókörét tágítsák, információt adjanak nekik a zeneiparban való boldoguláshoz, valamint, hogy inspirációt, motivációt gyűjthessenek más, sikeres zenészek és zenekarok mintáján keresztül, és megértsék az ipar szabályait, működési mechanizmusát, mondta a főszervező.

Bodor Máté és Köteles Leander volt az új klub első két vendége
Fotó: Penovác Károly

A napokban tartott első klubesten Köteles Leander dalszerző és Bodor Máté metálgitáros vett részt. Őket pályájukról és sikerük titkáról is kérdezte a szervező, és arról is szó esett, kiből lesz jó zenész, vagy milyen lemondásokkal jár a zenei pálya. A klub főszervezője elmondta, október 27-én Klausz Melinda közösségimédia-specialista lesz a vendég, akitől számos érdekességet megtudhatnak a helyi bandák arról, hogyan és milyen üzeneteket érdemes eljuttatni a közönséghez az interneten.

Az elképzelések szerint a későbbiekben az Artisjus szakemberét is vendégül látják, aki szerzői jogi kérdésekről is tájékoztatást ad az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!