Hírek

2016.07.22. 18:35

Segíti a tehetségeket

Pápa - Két elismerésben, Mester-M-díjban, valamint Graphisoft-díjban részesült Spissich László matematikus, a Pápai Észkerék Egyesület titkára. A pápai matematikatanár évtizedek óta készít fel diákokat matematikából, négy év óta pedig az Észkerék Egyesület keretein belül a matematikában tehetséges gyermekek versenyeztetését irányítja és segíti.

Varga Bea

A Mol Új Európa Alapítvány Mester-M-díját kapta meg Spissich László, a matematikatudományok doktora. Az elismerésre egyik tanítványának családja terjesztette fel a pápai diákok matematikai versenyeztetésében oroszlánrészt vállaló pedagógust, matematikust.

- Szüleim az interneten akadtak erre a díjra, s egyből a tanár úrra gondoltunk, aki nagyon elhivatottan támogat engem, illetve a matematikában tehetséges pápai diákokat. A tanár úr tevékenységének értékeléseként szerettük volna, hogy megkapja az elismerést. Nagyon örülünk a sikerének, ennek a díjnak az elnyerése szerintem nagy dolog - fogalmazott Döbröntei Dávid türrös tanuló, a kitüntetett pedagógus tanítványa, aki a tanév végén az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen matematikából országos harmadik helyezést ért el.

Spissich László és Döbröntei Dávid. A díjak elsősorban azt fejezik ki, hogy a gyerekek szeretettel jönnek a foglalkozásainkra Fotó: Varga Bea

Spissich László a Mester-M-díj mellett a Graphisoft Alapítvány díját is megkapta. Az elismerést elhivatott szakmai és emberi munkájáért, a jövő tehetségeinek kibontakoztatásáért vehette át.

- Ez az alapítvány minden évben díjazza azokat a szakembereket, pedagógusokat, akiknek tanítványai a matematikaversenyeken kiváló eredményeket érnek el, mert úgy gondolják, hogy a matematika a mai világban nagyon fontos, hiszen matematikai ismeretek nélkül az iparban, a gazdaságban nem lehetne kiváló szakembereket alkalmazni. Az alapítvány azon pedagógusok munkáját ismeri el minden évben, akik tehetséggondozó tevékenységükkel, szorgalmas és lelkiismeretes munkájukkal olyan eredményeket érnek el diákjaikkal, amely országos szinten is példamutató és kiváló - mondta el Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium igazgatója, aki elárulta, a Graphisoft-díjra ő terjesztette fel a Pápai Észkerék Egyesület titkárát.

- Spissich László nagyon sokat segített már nekünk, évek óta rendszeresen foglalkozik tehetséges diákjainkkal, és úgy látom, hogy az a kitartás és szorgalom, ami benne van, szükséges ahhoz, hogy tanulóink eredményesen szerepeljenek a különböző matematikai versenyeken. Példaértékű együttműködés alakult ki az elmúlt években az iskola, a tanár úr és az egyesület között, nagyra értékeljük Spissich László munkáját, és büszkék vagyunk arra, hogy az ő segítségével diákjaink kiváló eredményeket érhetnek el - fogalmazott a Türr gimnázium igazgatója.

Az elismerések az egyesület munkáját dicsérik, tette hozzá szerényen a két rangos díjjal kitüntetett matematikus.

- Azt gondolom, ezek a díjak elsősorban azt fejezik ki, hogy a gyerekek szeretettel jönnek a foglalkozásainkra, örömet okoz számukra és tetszik nekik, amit csinálunk. Ezt ők azzal fejezték ki, hogy jelöltek a díjakra, s hogy megkaptam azokat, rendkívül sokat jelent számomra - mondta Spissich László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!