Hírek

2017.01.24. 07:58

Sci-fi-rajongó csillagászok

A tudományos fantasztikum világát kívánja bemutatni az Úrkúti Csillagászati Klub új közössége - tájékoztatta lapunkat Ivanics Ferenc egyesületi elnök.

Penk Tímea

Az amatőr csillagászok rendszeresen tartanak ismeretterjesztő foglalkozásokat a Babucsa Civil Házban, amely az ÚCSK Sci-Fi Klubnak is helyet ad. Az új közösség tagjai rajonganak a témakör írott és filmes alkotásaiért, és szívesen megismerkednek a huszadik század híres és emblematikus sci-fi filmjeivel.

- Az első foglalkozáson közel húsz résztvevővel indultunk kalandozásra az időutazás világába. Megismerhettük George Pál 1960-as filmjét, Az időgépet, mely szépen bemutatta a témában rejlő lehetőségeket. Körbeültük a kályhában kellemesen pattogó tüzet, és beszámoltunk egymásnak a film keltette impresszióinkról. Jó volt összeereszteni a véleményeinket egy baráti arénában, hogy aztán a beszélgetésünk a kikötőből kifutó vitorlás módjára vitorlát bontva bebarangolhassa a tér-idő tartományait - számolt be Ivanics Ferenc. Hozzátette, hogy egy 10-14 éves fiatal számára egy közel hatvanéves film és annak szerkezete teljesen más gondolatokat vált ki, mint az idősebbekből.

A klub a februári foglalkozásán az 1933-ban készült Láthatatlan ember című filmet mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!