Sajtótájékoztatót tartottak a Múzeumok Éjszakájáról Veszprémben

2017. június 19., 20:44 szerző: Rieger Zsanett
komment
Veszprém – A Múzeumok éjszakájáról, annak programjairól tartottak sajtótájékoztatót hétfőn késő délután.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

S. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója elmondta, lesznek a Művészetek Házával közös rendezvények, de a múzeum készül egyéni programokkal is. Június 24-én öt órától várják az érdeklődőket folyamatos programokkal, családoknak, gyerekeknek egyaránt. Öt óra előtt a látogatók megtekinthetik a Kincsek „Szent Gellért sziklája" mellől című kiállítást, de lesz langallósütés, és ételkóstoló is a Bakonynánai Német Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

Szaktárlatvezetéssel, fél óránként egy- egy programmal várják a látogatókat, este pedig fénybe borul a múzeum és a Hősök Kapuja is, és lesz fáklyás felvonulás a Dubniczay-palotához. Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója elmondta, érdemes kombinált jegyet váltani, lesz sok kiállítás, tárlatvezetés, és zene minden mennyiségben.

A programok között szerepel még tűzugrás, Régi és Új- Séta a Várban címmel a vár bemutatása egy történész és író szemével, az Alig színpad előadásában a Furfangos Betyár című előadás, de a szervezők készülnek fényfestéssel is. A programok több helyszínen zajlanak majd, a Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza mellett megtekinthető lesz a Várbörtön, a Hősök Kapuja Látogatóközpont, de a téglamúzeum is ismét várja az érdeklődőket.

Rieger Zsanett

2017. június 19., 20:44 szerző: Rieger Zsanett

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...